ZORAN ĐORĐEVIĆ: U 2017. nove investicije za odbranu Srbije
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Više novca

ZORAN ĐORĐEVIĆ: U 2017. nove investicije za odbranu Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Zoran Djordjević najavio je nove investicije u sistem odbrane Srbije i izjavio da postoje naznake da će Vlada Srbije ove godine za te potrebe izdvojiti više novca nego što je izdvojeno 2016. godine.

Djordjević je u intervjuu za emisiju "Dozvolite..." na Radio-Televiziji Srbije rekao da je načelno zadovoljan budžetom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za 2017. godinu i dodao da je na vreme napravljen dobar plan za ovu godinu koji obuhvata da ima više projekata."Prvi koji treba da se realizuje jeste opremanje prvih 1.500 vojnika najmodernijom opremom. Odmah posle toga idemo sa opremanjem još 1.500 vojnika", rekao je ministar odbrane i dodao da se planiraju investicije i u drugim delovima vojske.

Foto: Ministarstvo odbrane RS
Foto: Ministarstvo odbrane RS

Djordjević je rekao da "pored 'migova' koji treba da stignu, tu je svakako i uvodjenje aviona tipa 'lasta' i stavljanje u upotrebu kompletnog sastava aviona tipa 'orao'".Planirano je, kako je naveo, da do kraja godine u naoružanje Srbije udju top-haubica "nora", borbeno vozilo "lazar", kao i da početak modernizaciječetiri vrste oklopnih vozila tipa BOV.On je dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od šest meseci naveo kao jedno od najvećih dostignuća Ministarstva odbrane u protekloj godini, a govoreći o neuspesima ukazao je da je Ministarstvo sigurno moglo više da uradi.

Foto: dragan Kadić
Foto: dragan Kadić

Govoreći o sindikalnom delovanju, Djordjević je rekao da su protesti postali sastavni deo našeg života i da ne mislim da je to dobro, a da je "povratak razgovoru najbolje moguće rešenje" svih problema.Istakao je da je na sastancima sa predstavnicima sindikata čuo veliki broj pametnih predloga."Kada pogledamo šta po definiciji znači sindikalno delovanje, onda je ono veoma korisno za sistem, dok se kreće u domenima svog sindikalnog organizovanja", rekao je ministar odbrane. i dodao da nije dobro to što imamo i proteste vojnog sindikata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track