AKO SE VRAĆATE SA PRAZNIČNOG PUTOVANJA, IMAJTE STRPLJENJA Gužve na granicama, OBEVEZNA ZIMSKA OPREMA
Foto: Tanjug/Milutin Marković

Stanje na putevima

AKO SE VRAĆATE SA PRAZNIČNOG PUTOVANJA, IMAJTE STRPLJENJA Gužve na granicama, OBEVEZNA ZIMSKA OPREMA

Društvo -

Vozila na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Hrvatsku, čekaju oko tri sata, a gužve su zabeležene i na graničnom prelazu Horgoš gde se na ulaz u Mađarsku čeka više od dva sata, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Kako se navodi iz AMSS, iako je broj vozila na putničkim terminalima ostalih graničnih prelaza povećan, zadržavanja nisu duža od 30 minuta, ali se vozačima ipak savetuje korišćenje manjih, alternativnih graničnih prelaza. U toku dana, zbog završetka praznika, očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa BiH, Bugarskom, Rumunijom i Makedonijom.

"Snežne padavine su prestale, vetar je u slabljenju, ali se i dalje nastavlja period vrlo hladnog vremena. Podsećamo vozače da bačena so pri ovako niskim temperaturama nema pravi i puni efekat pa je na putevima, a posebno onim koji vode u planinske predele moguće formiranje leda što predstavlja veliku opasnost u vožnji", navodi AMSS.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetovalo je vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a da voze zaista oprezno i pažljivo ako se odluče na putovanje.

"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji", dodaje se u saopštenju "Puteva Srbije".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VOZAČI, OVO SU VAŽNI SAVETI, IDU LEDENI DANI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track