OBUSTAVLJENA PLOVIDBA DUNAVOM ZBOG LEDA: Vanredna situacija u Tutinu, Gora 4. dan bez struje!
Foto: Filip Plavčić

Od Bezdana do Prahova

OBUSTAVLJENA PLOVIDBA DUNAVOM ZBOG LEDA: Vanredna situacija u Tutinu, Gora 4. dan bez struje!

Društvo -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je danas obusatavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova zbog leda, izjavio je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

On je rekao da obustava važi za sva plovila - teretne i putničke brodove i čamce.

Proglašena vanredna situacija u Tutinu

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević izjavio je da je danas na sednici Štaba za vanredne situacije proglašena vanredna situaciju u opštini Tutin.

"Stavili smo akcenat na Peštersku visoravan gde smo, posle nekoliko dana niskih temperatura i ispod minus 30 stepeni, bili primorani na ovo zbog teške situacije, a posebno zbog problema vodosnabdevanja, jer je kompletan vodovod na Pešterskoj visoravni u dužini od 70 kilomertara zamrznut", naveo je Kučević.Gora četvrti dan bez struje, smetovi i do dva metra

Oko osam hiljada stanovnika Gore na Kosovu i Metohiji već četvrti dan su bez električne energije, a zbog smetova neprohodni su putevi u vise sela te opštine.

Koordinator za saradnju sa medijima opštine Gora Nazim Mehmedi izjavio je Tanjugu da struje u ovoj opštini nema od četvrtka, kada je počeo da pada sneg koji je dostigao visinu i do jednog metra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track