TRUDNICE ZAVEJANE I U BOLOVIMA Marica Rašić: Samo da mi dete preživi
Foto: Privatna Arhiva

Drama kod Leskovca

TRUDNICE ZAVEJANE I U BOLOVIMA Marica Rašić: Samo da mi dete preživi

Društvo -

Ponestaje nam hrane i lekova, molim se bogu da preživimo ovu muku, javlja Kuriru Rašićeva

Marica Rašić u sedmom mesecu trudnoće i njene dve ćerke od sedam i osam godina juče su treći dan zaredom bile zarobljene u planinskom selu Graovo kod Leskovca.

- Opkoljeni smo snegom i šumom, potpuno odsečeni od civilizacije. U sedmom mesecu sam trudnoće. Šta ako nešto, ne daj bože, krene po zlu?! Ne brinem za sebe, već za mališu, koga s toliko radosti iščekujemo - usplahireno za Kurir priča trudnica Marica Rašić, koja sa suprugom, dvoje male dece, ali i sa oko 200 meštana, čeka izbavljenje.

- Moje ćerkice Milica (8) i Anđela (7) su skromne, ne zahtevaju puno, ali situacija je prilično alarmantna. Polako nam nestaje hrane, a ništa bolje nije ni kod drugih. U selu imamo više male dece, ali i starijih ljudi. Polako nestaju kašice za bebe i lekovi za bolesne - dodaje ona. Marici je žao što nije bila u mogućnosti da ode kod lekara, jer je na kontroli trebalo da sazna pol deteta.

- U nedelju su iz Štaba za vanredne situacije poslali buldožder da očisti put, ali nisu uspeli da stignu do naselja - sa uzdahom kaže Marica.

PonosVATROGASAC HEROJ POSETIO KURIRMiodrag Rajković, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice u Nišu, čiju je fotografiju sa zaleđenim trepavicama videla cela Srbija i jedan od heroja ledenog talasa koji je pogodio Srbiju, posetio je juče redakciju Kurira.Ovaj požrtvovani otac troje dece ispričao je kako je nadljudskim naporima spasilaca koji nisu žalili sebe više od 100 ljudi spaseno bele smrti na auto-putu Beograd-Niš na Badnje veče.

Vanredno u 11 opština JOŠ SE TRAGA ZA NENADOM RADIĆEMJoš uvek se traga za Nenadom Radićem koji je nestao kod Niša, a u potragu su se uključili i Žandarmerija i meštani. Pored njega spasioci još uvek nisu pronašli ni Dragicu Milošević (83) iz zaseoka Rašlinac kod Nakrivnja nestala je u petak, a policija za njom još od preksinoć pretražuje okolinu Vučja i Kukavice.J. P.

TrgovišteNIKO NE MOŽE DO NJIHU opštini Trgovište juče je proglašena vanredna situacija zbog toga što je od petka dve trećine opštine zavejano i odsečeno od sveta.Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić rekao je da je mehanizacija uspela da očisti od snega ulice u Trgovištu i puteve do nekih većih sela, ali da je najveći deo opštine i dalje pod visokim snegom i s neprohodnim putevima.- Oko dve trećine sela zavejano je već treći dan, a raščišćavanje puteva do njih nije moguće samo mehanizacijom kojom opština raspolaže, već je potrebna i pomoć države. Hitna pomoć u nekim mestima ne može da interveniše bez vatrogasaca-spasilaca - kazao je Krstić.J. P.

Republički hidrometeorološki zavodU ČETVRTAK TOPLIJE, NOVI HLADNI TALAS U FEBRUARUCrveni meteo alarm na snazi je do četvrtka ujutro, a novi hladni talas nas, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje u februaru.- Do srede na području Srbije biće veoma hladno s jutarnjim temperaturama od minus 18 do minus 10 stepeni. U planinskim predelima jutarnje temperature očekuju se do minus 25, a najviše dnevne od minus 12 do minus pet stepeni, dok će od četvrtka temperatura biti u porastu - saopštio je RHMZ. Na Dunavu je zabeležena pojava leda na 20 do 60 odsto širine rečnog korita i narednih dana očekuje se povećanje gustine leda.J. P.

Bez vode priboj i Nova varoŠNA ZLATARU MINUS 30!Na Zlataru je juče izmereno minus 30 stepeni, pa su zbog ekstremno niskih temperatura i obilnog snega meštani i putari danima u velikom problemu. Zaledili su i izvori i potoci, pa mnoga domaćinstva nemaju ni vodu za piće i stoku. Zbog pucanja cevi ceo Priboj ali i Nova varoš su više od 24 časa bez vode.J. P.

Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track