BORBA S MEĆAVOM: Avio-saobraćaj funkcioniše, na rekama sve stalo
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nevreme ne jenjava

BORBA S MEĆAVOM: Avio-saobraćaj funkcioniše, na rekama sve stalo

Društvo -

Sve usluge u vazdušnoj plovidbi u Srbiji pružaju se neometano i uređaji u sistemu kontrole letenja SMATSA su u punom operativnom radu, saopšteno je danas iz kabineta podpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović.

BEOGRAD - U saopštenju o stanju u saobraćaju u Srbiji sa presekom u 10 časova, navodi se da se avio saobraćaj na Aerodrumu Nikola Tesla u Beogradu odvija prema planiranom redu letenja i da su u periodu od sinoć u 22.00 do jutros u 7.00 svi letovi realizovani sa manjim zakašnjenjem i da je danas prema redu letenja planirano ukupno 127 sletanja i poletanja.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Dodaje se da na Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu saobraćaj odvija nesmetano i vremenski uslovi ne utiču na opslugu, prihvat i otpremu vazduhoplova, putnika i stvari, kao i rad ostalih službi.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

U saopštenju kabineta potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović se ističe da železnički saobraćaj sa presekom stanja u 10 časova, na mreži pruga čiji je upravljač „Infrastruktura železnice Srbije“ funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju koje su uzrokovane nepovoljnim vremenskim uslovima, odnosno niskom spoljnom temperaturom, snežnim padavinama, jakim vetrom, i smanjenom vidljivosti.

Foto: Beta
Foto: Beta

Naglašava se i da se robni železnički saobraćaj odvija bez zastoja, ali da su u ustanicama Resnik i Niš zbog veoma niskih temperatura zaleđena dva voza koji će u toku dana biti odleđeni i pokrenuti.

Na reci Tisi je obustavljena plovidba od 5. januara, od brana na Tisi do granice sa Mađarskom.Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Na kanalima hidro sisitema Dunav - Tisa - Dunav zbog ledostaja obustavljena plovidba 6. januara u kanalu Bečej-Bogojevo od Bečeja do Vrbasa, kanalu Vrbas-Bezdan, kanalu Bačka Palanka-Novi Bečej, Kikindskom kanalu i kanalu Zlatica.

Na reci Savi je 8. januara usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja kod Sremske Mitrovice i kod Šapca obustavljena plovidba.

Na Dunavu 8. januara usled pojave leda i ledohoda, obustavljena plovidba od Bezdana do Kladovo, dok je od Kladovo do Đerdapa plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača.Proglašena je redovna odbrana od leda na delu Dunava, Save i celom toku Tise.

Takođe, doneta je odluka o aktiviranju ledolomca "Greben" na potezu od Đerdapa 1 do izlaska iz Kazana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track