VOZAČI, PAŽNJA: Poledica, jak vetar i odroni na putevima
Foto: AP Jan 2015

Apel AMSS

VOZAČI, PAŽNJA: Poledica, jak vetar i odroni na putevima

Društvo -

Na putevima u Srbiji postoji opasnost od poledice zbog nižih jutarnjih temperatura, pa se vozači upozoravaju da vožnju prilagode uslovima na putu, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS)

Prema navodima AMSS, putevi u nižim predelima zemlje su prohodni, dok je u višim delovima zemlje saobraćaj i dalje usporen zbog zaostalog snega kojeg najviše ima u južnim, jugoistočnim i centralnim krajevima Srbije.

AMSS savetuje vozačima da ne pretiču vozila na području Banatskog Karlovca, Vršca i Velikog Gradišta gde duva jak vetar, koji povremeno dostiže i olujnu jačinu. Sporija vožnja savetuje se kod prolaza kroz kamene useke i klisure gde se vrlo često javljaju iznenadni odroni zbog naglog otapanja snega i leda.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a za one koji putuju ka Kopaoniku savetuje se prilaz sa zapadne strane iz pravca Jošaničke banje gde vetra nema, pa je prohodnost sigurnija."Putevi Srbije" su naveli da se kod Sjenice saobraćaj odvija usporeno zbog pucanja cevi i izlivanja vode na putu, a alternativni putni pravac je obilaznica oko grada.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Brzo i lako: Naučite kako da namestite lance na točkovima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja