POD BUDNIM OKOM FSB-A: Ruske specijalne službe čuvaju Kusturicu i prate njegovo kretanje!
Foto: Marina Lopičić

KO SE KAČI S KUSTOM, KAČI SE SA PUTINOM

POD BUDNIM OKOM FSB-A: Ruske specijalne službe čuvaju Kusturicu i prate njegovo kretanje!

Društvo -

Proslavljenog srpskog filmskog režisera već izvesno vreme prate i o njegovoj bezbednosti brinu ruske službe bezbednosti, Spoljna obaveštajna službe Rusije ali i pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB).

Mesto gde provodi najviše vremena — Mećavnik, odnosno Drvengrad na Mokroj gori, ali dobrim delom i Andrićgrad u Republici Srpskoj, pokriveni su nadzorom uvek kad se Kusturica nalazi u njima, ali i kada je na putu ka njima.

Ruska bezbednosna briga za Kusturicu pojačana je nakon što je dobio Orden prijateljstva od predsednika Rusije Vladimira Putina.

Foto: Sputnik
Foto: Sputnik

„Kusturica je neko ko zastupa Srbe i naše interese, i zbog toga je meta broj 1 za džihadiste i sve koji su protiv Srba, kaže poznati vojni analitičar Miroslav Lazanski, koji je potvrdio da je Kusturica pod zaštitom ruskih službi.

„Ruske službe štite Kusturicu i prate njegovo kretanje. Ko bi hteo da ugrozi Kusturicu ušao bi u sukob sa ruskim specijalnim službama, a znamo koliko su one efikasne. Svi se sećamo onog koji je popio polonijum u Londonu“, kaže Lazanski.

NE PROPUSTITE: (KURIR TV) Emir Kusturica: Pobednik Venecijanskog festivala stiže na Mokru Goru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track