REBIĆ ĆE PRIMITI RODITELJE BARBARE VITEZ: Očajni Endre i Melinda traže odgovore na bolna pitanja
Foto: Saša Urošev

Priželjkuju više informacija

REBIĆ ĆE PRIMITI RODITELJE BARBARE VITEZ: Očajni Endre i Melinda traže odgovore na bolna pitanja

Društvo -

SENTA - Endrea i Melindu Vitez, roditelje petnaestogodišnje Barbare, učenice Ekonomsko-trgovinske škole, koja je 25. novembra prošle godine nestala tako što je, kako se veruje, pala sa mosta u Tisu, u ponedeljak će primiti direktor policije Vladimir Rebić.

Kako saznaje Kurir, direktor policije sastaće se sa očajnim roditeljima u 15 sati u Beogradu. Barbarini roditelji sastanak da direktorom policije dočekuju sa umerenim optimizmom. Priželjkuju više informacija i da se potraga proširi sa Tise:

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

-O tom čoveku sam mnogo lepih stvari pročitao. Mislim da je pravedan. Supruga i ja očekujemo da nam razjasni sve nedoumice, koje se tiču Barbarinog nestanka, i zašto se policija prema nama ovako ponaša. Voleo bih da mi se kaže na šta , kao roditelj, imam pravo da znam o mom detetu, a na šta nemam pravo- otvoren je i do kraja jasan Endre.

Nakon skoro dva meseca neizvesnosti, Endre je i sam neke stvari pokrenuo sa mrtve tačke. Kaže da mu je za to trebalo oko mesec dana:

-Obratio sam se za pomoć nekim ljudima u Mađarskoj. Rečeno mi je da će se u potragu za Barbarom za nekoliko dana uključiti Interpol i Europol- otkriva Endre i dodaje da nakon protesnog okupljanja, upriličenog pre nekoliko dana u centru Sente, i dalje prima poruke podrške od ljudi iz Srbije i inostranstva.

Foto: Privatna arhiva, Saša Urošev
Foto: Privatna arhiva, Saša Urošev

Svim srcem uz porodicu Vitez je i Aniko Žiroš-Jankelić, profesorica Ekonomsko-trgovinske škole:

-Barbaru pamtim kao tihu i finu devojčicu. Prisutvovala sam protesnom skupu jer duboko saosećam sa njenim roditeljima. Razumem njihovu nadu da će jednog dana dobiti Barbaru nazad. Zaista u celoj ovoj teškoj priči ima momenata koji nam nisu poznati. Nadam se da će se razrešiti u dogledno vreme- kaže ona.

U međuvremenu, članovi Spasilačkog tima „Tisa“ iz Sente, obećavaju da će čim otopli, nastaviti potragu.

Početkom januara potragu su morali da obustave jer je led okovao Tisu.

S.U.

BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Protest roditelja nestale Barbare Vitez

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track