Nenadić: Dobro je što će briselski monitorig potrajati
Foto: Beta

Borba protiv korupcije

Nenadić: Dobro je što će briselski monitorig potrajati

Društvo -
Priča o borbi protiv korupcije biti "prazna" ukoliko javna preduzeća budu bila predmet trgovine političkih stranaka rekao je programski direktor Transparentnosti Srbija

BEOGRAD - Programski direktor "Transparentnosti Srbija" Nemanja Nenadić izrazio je nadu da će Srbija, kada je reč o borbi protiv korupcije, imati više koristi u od "briselskog monitoringa" u odnosu na druge zemlje, jer će on duže trajati.

Nenadić je rekao da je s tog aspekta, ali ne i sa drugih, dobro što će priključivanje Srbije Evropskoj uniji potrajati, istakavši da će zemlja imati više vremena da promeni mehanizme i da ih učini efikasnijim.

U osvrtu na najnoviji izveštaj organizacije Transparensi internešnel o borbi protiv korupcije u EU, on je naveo da izveštaj pokazuje da borba protiv korupcije slabi kada oslabi nadzor iz Brisela.

Nenadić je rekao da očekuje da će se situacija i u Srbiji razvijati na isti način i istakao da se Srbija suočava sa istim problemima kao i evropske zemlje u kojima su kao najslabije karike označene političke partije, javna administracija i lobiranje.

On je istakao da Srbija može i treba da se uči na iskustvima drugih zemalja.

Nenadić je ocenio da će priča o borbi protiv korupcije biti "prazna" ukoliko javna preduzeća budu bila predmet trgovine političkih stranaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track