Dulić pozvao građane da učestvuju u čišćenju Srbije

Veliko spremanje

Dulić pozvao građane da učestvuju u čišćenju Srbije

Društvo -
Građani mogu da doprinesu i tako što će tog dana očistiti podrum, šupu, dvorište, ulicu, park gde se igraju njihova deca ili deo prirode u koju odlaze da se odmaraju, rekao ministar životne sredine

BEOGRAD - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić pozvao je danas građane da učestvuju u trećoj volonterskoj akciji "Veliko spremanje Srbije". Akcija u okviru kampanije "Očistimo Srbiju", se održava u subotu, 9. juna.

"Građani mogu da se jave u svoje opštine ili dobiju informaciju na sajtu www.ocistimosrbiju.rs na kojim lokacijama će se čistiti u opštinama i gradovima u kojima žive", kazao je Dulić.

On je istakao da građani mogu da doprinesu i tako što će tog dana očistiti podrum, šupu, dvorište, ulicu, park gde se igraju njihova deca ili deo prirode u koju odlaze da se odmaraju.

"Svake ruke su nam značajne, jer odnošenje otpada iz prirode je moguće samo uz pomoć svih građana", kazao je Dulić i još jednom pozvao sve "koji vole prorodu i svoju zemlju" da daju doprinos akciji.

On je dodao da je za organizaciju akcije ove godine bilo mnogo manje novca nego prethodnih godina, ali je naglasio da se nije odustalo od elementarnih uslova da se akcija sprovede.

"Svi gradovi i opštine su dobile dovoljan broj rukavica za lokacije na kojima će se organizovano čistiti i svako ko učestvuje organizovano i prijavi se kao volonter dobiće neophodnu opremu", rekao je ministar životne sredine.

Dulić je izrazio zadovoljstvo što je "Veliko spremanje Srbije" postalo "najveća volonterska akcija u Srbiju u poslednjih 30 godina".

Prošle godine u akciji "Veliko spremanje Srbije" učestvovalo je 289.543 građanina koji su na 5.311 mesta uklonili više od 150.000 kubnih metara otpada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track