Najnovije vesti

STIGLO IZVINJENJE IZ EPS: Obeštetićemo građane, a odgovorne smeniti!
Foto: Stefan Jokić

Oglasio se Milorad Grčić

STIGLO IZVINJENJE IZ EPS: Obeštetićemo građane, a odgovorne smeniti!

Društvo
00:00h

EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, kaže v.d. direktor tog preduzeća Milroad Grčić. On je poručio da je pokrenuta istraga zbog ovog propusta, i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

Grčić se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija, postoji greška u ispostavljenim računima. Tih problema, kako kaže, ima najviše u Beogradu i Nišu.

"Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgvorni će biti smenjeni. Imaćete imena već za nekoliko dana", rekao je Grčić.

Kako je objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene.

"Gradjani koji smatraju da su oštećeni ili da imaju nerealno veći račun, a sve kao posledicu neočitavanja brojila, mogu da reklamiraju račun, a mi ćemo sve ispitati i vrlo precizno pod našim nadzorom 1. februara biće očitana potrošnja za januar i ispravićemo svaki račun. Niko neće biti oštećen", naglasio je Grčić.

On se izvinio i javnosti zbog nedovoljno preciznog informisanja EPS grupe, za šta je kao razlog naveo nedovoljne ili netačne informacije koje su stizale iz elektrodistribucija.

Podsetivši da je jutros imao sastanak sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, Grčić je rekao da je premijeru preneo šta se desilo u pojedinim elektrodistribucijama.

"Žao mi je, jer je premijer ljut na EPS zbog ovog događaja. Međutim, poptuno legitimno je ljut, bez obzira što je EPS prošle godine vredno radio, što ima odlične rezultate i što je iznad očekivanja održan nivo spremnosti kompletnog elektrosistema", istakao je Grčić.

Za to su, dodao je, najzaslužniji operativci EPS-a na terenu.

Grčić je dodao da je, prema statistici, potrošnja električne energije zimi povećana u proseku za 22 odsto, ali da to nije razlog previskoh računa.

"Uvećana potrošnja postoji, ali imamo problem u Nišu i Beogradu. Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgvorni će biti smenjeni", ponovio je Grčić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Građani se žale na velike račune za struju!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...