KILOMETARSKE KOLONE KAMIONA: Teretnjaci na Horgošu čekaju 4, a na Batrovcima 3 sata
Foto: Uprava Carina/Arhivska Fotografija

Na našim graničnim prelazima ne čeka se duže od 20 minuta

KILOMETARSKE KOLONE KAMIONA: Teretnjaci na Horgošu čekaju 4, a na Batrovcima 3 sata

Društvo -

BEOGRAD - Teretni saobraćaj na graničnom prelazu "Horgoš" na izlazu iz zemlje, odnosno na ulazu u Mađarsku čeka oko četiri sata, a na graničnom prelazu "Batrovci", na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka oko tri sata, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Saobraćaj je ovog popodneva umerenog inteziteta, odvija se bez vanrednih zastoja i prekida, a na naplatnim rampama nema dužih zadržavnja od 10 minuta.AMS S navodi i da magla i sumaglica u velikoj meri otežavaju vožnju, a vrlo često mogu biti uzrok povremenih prekida u saobraćaju zbog saobraćajnih nezgoda.

Upozorava se da je u [područjima sa maglom kolovoz vlažan, a zbog niskih temperatura prisutna je i poledica, posebno na putevima u planinskim predelima i prevojima.Potrebno je posebno oprezno voziti na mostovima i nadvožnjacima gde je zbog strujanja hladnog vazduha najpre moguće zaleđivanje kolovoza.

Prema prognozi RHMZ u toku dana se na širem području naše zemlje očekuju padavine u vidu snega, a naročito u planinskim predelima, pa će vozačima biti potrebna dodatna pažnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, jer se na putevima ka zimski turističkim centrima na kolovozu nalazi već utaban sneg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track