(FOTO) ZMIJA DUGA 6 KILOMETARA NA GRANICI: Kamioni i po 8 sati čekaju na Batrovcima
Foto: Carina

Usporen teretni saobraćaj na graničnim prelazima

(FOTO) ZMIJA DUGA 6 KILOMETARA NA GRANICI: Kamioni i po 8 sati čekaju na Batrovcima

Društvo -

BEOGRAD - Na izlazima više graničnih prelaza, poput Batrovaca, Horgoša i Đerdapa 1, teretni saobraćaj se usporeno odvija, a na Batrovcima od jutros zadržavanje traje oko osam časova i kolona kamiona je duga oko šest kilometara, saopštila je Uprava carina.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Uzrok zadržavanja na graničnim prelazima dana, kao što je bio slučaj i prethodnih dana, je usporen rad pograničnih organa susednih država, navodi se u saopštenju.

"Prevoznike molimo za strpljenje i razumevanje, jer treba imati u vidu da rad srpskih pograničnih službi direktno zavisi od brzine kojom rade pogranični organi susednih zemalja", ukazuje Uprava carina.Srpski carinici rade punim kapacitetom, ali je međuzona na Batrovcima je puna, tako da propuštanje vozila zbog usporenog rada na hrvatskoj strani, nije moguće.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Slična situacija bila je ovih dana i na graničnom prelazu Šid, ali je od jutros nešto bolja situacija i trenutno je zadržavanje kamiona na izlazu oko 3 sata.U međuvremenu, došlo je do usporavanja teretnog saobraćaja i na izlazu graničnog prelaza Horgoš, gde je kolona danas duga oko 4 kilometra i zadržavanje traje oko 5 sati. S obzirom na loše vremenske prilike i izuzetno hladno vreme, zadržavanja uzrokuju nezadovolkstvo vozača kamiona koji su primorani na višečasovna čekanja na izlazu iz zemlje, dodaje Uprava carina.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Kolona kamiona stvorila se prethodnog dana i na graničnom prelazu Đerdap ka Rumuniji, zbog državnog praznika koji se obeležavao u toj zemlji. S obzirom na broj kamiona koji se u to vreme nagomilao na prelazu, rumunski organi ne mogu ođednom da apsorbuju toliki broj vozila, pa se jedan broj kamiona nalazi i na samoj brani.Kako navodi Uprava carina, u dogovoru službi dve zemlje, kamioni se parcijalno propuštaju kako bi se zadržavanje na brani maksimalno smanjilo.Očekuje se da se situacija na tom prelazu raščisti do sutra.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

BONUS VIDEO

Saveti AMSS za vožnju po ovakvim uslovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track