ZAVRŠEN KONKURS ZA STIPENDIRANJE NAJBOLJIH STUDENATA: Prijavilo se 2.000 kandidata
Foto: Shutterstock

Fonda za mlade talente

ZAVRŠEN KONKURS ZA STIPENDIRANJE NAJBOLJIH STUDENATA: Prijavilo se 2.000 kandidata

Društvo -

BEOGRAD - Završene su prijave na Konkursu za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija u Srbiji Fonda za mlade talente, a do sada se prijavilo 2.000 kandidata.

U narednim danima očekuje se još prijava po navedenom konkursu koje su podnete u roku za konkurisanje, a stići će putem pošte, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Objavljivanje priliminarnih lista se očekuje do kraja februara, na koje će kandidati imati mogućnost podnošenja primedbi. Nakon toga biće objavljena konačna Lista 1.250 dobitnika stipendije, od čega će stipendije dobiti 850 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i 400 studenata master akademskih studija.

Odmah po objavljivanju Liste dobitnika stipendije pristupiće se potpisivanju Ugovora o stipendiranju, a studenti će najkasnije početkom aprila dobiti prvih šest rata stipendije, dok će se stipendije od aprila do septembra isplaćivati najkasnije do 20-og u mesecu za prethnodni mesec, osim za jul i avgust koji nisu nastavni meseci.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Već tokom marta Fond za mlade talente raspisaće Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola koji su postigli izuzetne uspehe na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom 2016. godine", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je podsetio da se nagrade po ovom konkursu kreću u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara po učeniku, a dodeljuju se za uspehe postignute na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a zastupljene su sve naučne oblasti, umetnost i sport.

Tokom leta, krajem juna planirano je raspisivanje Konkursa za stipendiranje studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije, Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2017/18. godinu.

Krajem kalendarske godine planirano je raspisivanje Konkursa za stipendiranje nove generacije 1.250 najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija u Republici Srbiji za školsku 2017/18. godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track