Počelo Veliko spremanje Srbije

Treći put

Počelo Veliko spremanje Srbije

Društvo -
Dosad se prijavilo oko 290.000 volontera

BEOGRAD - Treća volonterska akcija prikupljanja otpada "Veliko spremanje Srbije" u okviru kampanje "Očistimo Srbiju" počela je jutros u devet časova.

Ministarstvo životne sredine je pozvalo građane da učestvuju u akciji, a do sada se prijavilo oko 290.000 volontera, javna i privatna preduzeća, organizacije civilnog sektora, škole i mediji, koji će prikupljati otpad na teritoriji 169 opština. Akcija se održava povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna.

Prioritetne lokacije za čišćenje odredili su građani njihovim prijavljivanjem na portalu www.ocistimosrbiju.rs, a to su uglavnom obale reka, parkovi, školska dvorišta i predeli pored puteva.

Ministar životne sredine Oliver Dulić i ministar prosvete i nauke Žarko Obradović učestvovaće u čišćenju dvorišta Osnovne škole "Aleksa Šantić" u beogradskom naselju Kaluđerica, zajedno sa učenicima i volonterima.

Dulić će nakon toga učestvovati i u čišćenju prostora na ušću Save u Dunav, zajedno sa volonterima i zaposlenima u ministarstvu, Sekopaku, Koka-koli, Komtrejdu, Skijalištima Srbije, RTV Studiju B, Novinskoj agenciji Beta, Ambasadi Australije, volonterima Beogradizacije, JKP Čistoća, JKP Zelenila i Vojske Srbije.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić učestvovaće u akciji sa volonterima na Novom Beogradu.

Prošle godine u akciji "Veliko spremanje Srbije" učestvovalo je 289.543 građanina koji su na 5.311 lokacija širom zemlje uklonili više od 150.000 kubnih metara otpada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja