DOBILA DEVOJČICU: Avganistanka se porodila na autobuskom stajalištu na severu Kosova
Foto: Nebojsa Mandić

Majka i beba prebačeneu bolnicu

DOBILA DEVOJČICU: Avganistanka se porodila na autobuskom stajalištu na severu Kosova

Društvo -

LEPOSAVIĆ - Izbeglica iz Avganistana Nuris Nazami porodila se danas na autobuskom stajalištu u selu Vračevo kod Leposavića na severu Kosova, odakle je prebačena u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu.

"U improvizovanom autobuskom stajalištu, prekrivenom dotrajalim daskama, Avganistanka je rodila devojčicu Nurie", rekli su agenciji Beta meštani tog sela.Meštani su pozvali policiju i lekare Doma zdravlja iz Leposavića, odakle su nakon ukazane pomoći majka i beba prebačene na Odeljenje ginekologije u mitrovački klinički centar.

Prema rečima ginekologa Nebojše Belovića tačno vreme porodjaja nije poznato, a vrlo teško je dobiti i ostale informacije jer majka ne govori engleski, a otac vrlo loše.Porodica Nazami pre desetak dana stigla je na Kosovo.

Nekoliko dana pre porodjaja Nuris su pregledali u Prizrenu i konstatovali da je trudnoća uredna.Zdravstveno osoblje kliničkog centa u Kosovskoj Mitrovici vodi brigu o celoj porodici izbegloj iz Avganistana, obezbedili su im hranu i odeću, jer je ona u kojoj su bili i tanka i pocepana.

Sa Nuris su na put krenuli i njen brat i sestra.Meštanin sela Vračevo Ninoslav Bošnjović koji je medju prvima pritekao u pomoć Nuris rekao je da su u tom selu kod Leposavića u poslednje vreme primetne grupe migranata koji spavaju u napuštenim kućama čekajući priliku da predju u centralnu Srbiju i odatle nastave put ka zemljama zapadne Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track