Najnovije vesti

MOLITVA PRED SRETENJE: Nikolić na katoličkoj misi povodom Dana državnosti
Foto: Zorana Jevtić/Arhivska Fotografija

Hočevar odao počast Srbiji

MOLITVA PRED SRETENJE: Nikolić na katoličkoj misi povodom Dana državnosti

Društvo

 

BEOGRAD - Nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar služio je večeras misu, u crkvi Krista Kralja, povodom Dana državnosti, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Molimo se za svakog stanovnika ove naše zemlje, molimo se posebnom snagom za sve koji nose odgovornost za opšte dobro naše zemlje, rekao je nadbiskup Hočevar, na bogosluženju kojoj su prisustvovali i predstavnici drugih crkava i verskih zajednica.

Hočevar je napomenuo da smo svedoci dubokih i sveobuhvatnih promena u društvenom životu mada veliki deo čovečanstva toga nije ni svestan.Ako se, kaže nadbiskup Hočevar, danas u Evropi i svetu grade zidovi i razapinje žica, onda to govori da je nedostajala naša solidarnost s najsiromašnijima.Niko od nas ne može sam sebe dovoljno da upozna bez drugog, bez bližnjeg, bez komšije.

To važi i za svaku zajednicu, pa i za svaku društvenu zajednicu, naglasio je Hočevar.Povezujemo se u državne zajednice upravo da zato da bismo s većom mogućnošću u različitosti njihovih stanovnika postajali svesniji, odogovorniji, velikodušniji i stvaralačkiji, poručio je Hočevar.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...