ŠANSA ZA POVRAĆAJ NOVCA: Devizne štediše iz SFRJ da prijave koliko novca potražuju
Foto: Shuterstock

Ministarstvo finansija Srbije

ŠANSA ZA POVRAĆAJ NOVCA: Devizne štediše iz SFRJ da prijave koliko novca potražuju

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo finansija Srbije pozvalo je danas štediše koje su do 27. aprila 1992. godine imale deviznu štednju u bankama na teritoriji bivše SFRJ da prijave svoja potraživanja.

Pozvali su državljane bivših republika SFRJ koji su deviznu štednju položili kod banaka sa sedištem u Srbiji i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Poziv je upućen i državljanima Srbije koji su do tog dana deviznu štednju položili kod filijala banaka sa sedištem u Srbiji, a koje su se nalazile na tertorijama bivših repubika SFRJ.

Prijava potraživanja može se i neposredno predati od 6. marta 2017. godine na šalterima Ministarstva finansija - Uprave za javni dug.

Uz prijavu devizni štediša treba da podnese overenu kopiju lične karte, original uverenja nadležnog organa o promeni prebivališta, original devizne štedne knjižice, izjavu da svoju štednju nije preneo na drugo lice, potvrdu nadležnog organa bivših republika SFRJ o tome da štediša nije ostvario svoje pravo po osnovu devizne štednje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 NAJVAŽNIJIH PORUKA sa sastanka Vučića, Nikolića, Dodika i Ivanića, a NAJJAČA je DEVETA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track