PARNICA U VAŠINGTONU: Mišković tuži Srbiju, a Vučić će da je brani
Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić

Arbitražni postupak se vodi

PARNICA U VAŠINGTONU: Mišković tuži Srbiju, a Vučić će da je brani

Društvo -

Kiparska firma u vlasništvu Marka Miškovića „Mera investment fand limitid“ pokrenula je arbitražni postupak protiv Srbije pred Međunarodnim centrom za rešavanje investicionih sporova Svetske banke u Vašingtonu!

Kako se navodi na sajtu te organizacije, tužba „Mere“ protiv Srbije stigla je 26. januara, a našu državu će zastupati premijer! Njegovo ime nije navedeno u javnom dokumentu, ali je jasno da je reč o Aleksandru Vučiću.

- Postupak pred međunarodnim sudom za arbitražu nije javan i zbog toga se ne navode podaci o predmetu spora - objašnjava sagovornik Kurira.Podsetimo, presudom Specijalnog suda u Beogradu, kojom je Marko Mišković osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine zbog utaje poreza, „Mera invest“, koji je u vlasništvu kiparske kompanije koja je podnosilac tužbe, dužan je da u budžet Srbije uplati iznos od preko 320 miliona dinara.

- Presudom je beogradski sud utvrdio da je upravo sin Miroslava Miškovića stvarni vlasnik „Mera investa“ i da je kriv za utaju poreza tog preduzeća - objašnjava naš sagovornik.J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track