RASPADA SE KLINIKA U KCS: Pacijenti mole da idu kući da se okupaju
Foto: Facebook

Horor na infektivnoj

RASPADA SE KLINIKA U KCS: Pacijenti mole da idu kući da se okupaju

Društvo -

Na fotografijama, koje su zatekle javnost, vidi se da pacijenti kojima su sanitetski i sterilni uslovi izuzetno važni borave u sobama u kojima se zid raspao od vlage

Napukli zidovi, otpao malter, zarđali kreveti, rupe na plafonu zastrašujući su prizori koji se mogu videti u hodnicima i bolesničkim sobama na odeljenju za obolele od HIV u Klinici za infektivne i tropske bolesti pri Kliničkom centru Srbije!Stanje je toliko loše da pacijenti više ne mogu da izdrže pa, kako saznajemo, čak mole lekarsko osoblje da ih na nekoliko sati puste kući da se okupaju.- Uslovi za higijenu su jako loši, nemamo gde normalno da se okupamo, pa smo primorani da molimo da nas puste kući da se sredimo - kaže jedan od pacijenata.

Foto: Marko Dragoslavić
Foto: Marko Dragoslavić

U prilog tome govore i fotografije koje su se pojavile na Fejsbuku, a na kojima se vide nehumani uslovi na odeljenju Infektivne klinike na kojem leže najteži pacijenti. Na fotografijama, koje su zatekle javnost, vidi se da pacijenti kojima su sanitetski i sterilni uslovi izuzetno važni borave u sobama u kojima se zid raspao od vlage, a kroz rupe na plafonu vide se trska i slama. Ništa bolji uslovi nisu ni za zaposlene. U čajnoj kuhinji krune se zidovi, a u toaletu, koji je u očajnom stanju, raspada se malter. U Ministarstvu zdravlja nismo dobili odgovore na pitanja da li se i kada planira renoviranje ove klinike.R. K. - B. K. (Foto: Marko Dragoslavić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track