TRI GODINE BIO LAŽNI UPRAVNIK: Okončana farsa u niškom pozorištu!

PRESUDA

TRI GODINE BIO LAŽNI UPRAVNIK: Okončana farsa u niškom pozorištu!

Društvo -

PRESEČENO Apelacioni sud odlučio da je Ivan Vuković nelegalno postao direktor, čime je usvojena tužba njegovog protivkandidata Miroljuba Jovanovića

Izbor Ivana Vukovića za direktora Narodnog pozorišta u Nišu je nezakonit jer nije ispunjavao uslove konkursa, koji su zahtevali pet godina radnog iskustva, pravosnažno je odlučio Apelacioni sud.Na ovaj način stavljena je tačka na trogodišnju sudsku bitku koju je poveo njegov protivkandidat Miroljub Jovanović i kojem će Grad Niš morati da plati i 157.500 dinara na ime sudskih troškova.Jedva se dogovoriliKonkurs za prvog čoveka niškog glumišta raspisan je 2013. godine, a od kandidata je traženo, između ostalog, da imaju umetničku akademiju ili drugi fakultet društvenog smera i pet godina radnog iskustva. Prijave je osim Beograđanina Ivana Vukovića podnelo i troje Nišlija, među kojima i Miroljub Jovanović, diplomirani inženjer zaštite na radu. Na predlog UO, Skupština grada Niša je krajem iste godine imenovala za direktora diplomiranog režisera Ivana Vukovića. Njemu je fotelja pripala iako je diplomu stekao 2012. godine, pa nije ispunjavao zahtevane uslove o dužini radnog staža.Revoltiran ovakvom odlukom, Jovanović je podneo tužbu protiv Grada Niša i zatražio poništenje konkursa. Sud je stao na njegovu stranu i poništio odluku o Vukovićevom izboru kao nezakonitu, ali se novopostavljeni direktor žalio, pa je Apelacioni sud preinačio prvostepenu odluku u njegovu korist. Jovanović je uzvratio zahtevom za reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, koji je prošle godine ukinuo ovu presudu Apelacionog suda i naložio mu da ponovi postupak. Ovoga puta Apelacioni sud je pravosnažno odlučio da je Jovanović bio u pravu te da je Vuković tri godine nelegalno na funkciji. Međutim, na Jovanovićevu žalost, istom odlukom konstatovano je da ni on ne može biti direktor jer kao inženjer zaštite na radu, što je tehničko zvanje, ne ispunjava uslove konkursa.

Na redu Skupština grada

Bez obzira na to, Jovanović naglašava da je zadovoljan ovakvom odlukom suda.- Više od tri godine sam se borio protiv sistema koji su ustanovile partije i veoma sam srećan što sam izašao kao pobednik - naglašava Jovanović.Šta će dalje biti sa Vukovićem, trebalo bi da odluči Skupština grada Niša.- Čuo sam za tu odluku, ali je još nisam dobio. Čim bude stigla, krenućemo u zakonom predviđenu proceduru. Šta to tačno podrazumeva, znaćemo kad dobijemo presudu, a to će se, nadamo se, dogoditi već u utorak - kazao je Rade Rajković, predsednik Skupštine grada.

Ne priča mu seVUKOVIĆ BEZ KOMENTARAIvan Vuković nije želeo da komentariše sudski obrt na njegovu štetu:- Nemam ništa da kažem. Tu sudsku odluku nisam video, pa ne mogu ni da je komentarišem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja