Najnovije vesti

(VIDEO) GEJEVI SE BUNE ZBOG "VUČIĆU PEDERU": Njima se nije dopao predizborni spot, evo i zašto
Foto: Youtube

Protestovali

(VIDEO) GEJEVI SE BUNE ZBOG "VUČIĆU PEDERU": Njima se nije dopao predizborni spot, evo i zašto

Društvo

BEOGRAD - Aktivisti organizacije "Da se zna", koja se bavi promocijom prava LGBT osoba, izrazila je danas zabrinutost zbog, kako smatraju, upotrebe homofobične retorike u novom spotu predsedničkog kandidata vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

U saopštenju se podseća da se promotivni spot Aleksandra Vučića završava navijačkim povicima sa tribina "Vučiću pederu" i ocenjuje da taj poklič ima negativnu konotaciju, odnosno da se koristi isključivo u negativnom kontekstu.

"Smatramo da je nedopustivo da vladajuća stranka koja se zalaže za evropske vrednosti i evropski put Srbije u svakodnevni politički diskurs uvodi na mala vrata rečnik koji stigmatizuje LGBT+ populaciju, koja se i dalje nalazi u vrlo nepovoljnom položaju", navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je dodala da se, nakon više homofobičnih ispada predstavnika poslaničke grupe vladajuće stranke koji nisu naišli na adekvatnu reakciju nadležnih institucija, tim spotom još jasnije poručuje da je homofobija prihvatljiv model ponašanja u SNS-u.

Pogledajte bonus video:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...