VASPITAČICU IZBACUJU IZ STANA: Slavica će ZBOG BOLESTI postati beskućnik
Foto: N1 Printscreen

VASPITAČICU IZBACUJU IZ STANA: Slavica će ZBOG BOLESTI postati beskućnik

Društvo -

Penzionisana vaspitačica Slavica Tripković za stan solidarnosti u kom živi zbog bolesti više ne može da izdvoji ni 55 evra mesečno, koliko joj iznosi rata. Zbog toga će uskoro postati beskućnica.

Posle 35 godina radnog staža koje je provela kao podstanarka, ova 67-ogodišnja žena je stambeno pitanje rešila tek pred penziju.

Garsonjeru od 23 kvadrata dobila je kao stan solidarnosti, učešće je platila 5.000 evra, sa simboličnom mesečnom ratom, koju je plaćala sve do pre tri godine.

- Sve je to išlo dobro dok se nisam razbolela. Obolela sam od melanoma, kada sam bila u situaciji da moram da se posvetim svom zdravlju i počela sam novac da dajem na preglede, lekove, lekare, istraživanja… - objašnjava Slavica Tripković svoju situaciju.

Penzija ove žene iznosi 33.000 dinara, od čega, kada se odbije rata starog kredita koji je uzela u švajcarcima, za život i lečenje ostane joj svega 10.000.

- Kada platim struju i telefon, od ostatka ostavim da preživim", kaže ona. Za rate je dužna nešto manje od 2.000 evra. Postupak za iseljenje je pokrenut i rešenje doneto. Sud razmatra njenu žalbu, ali u Gradu kažu - prostora za dogovor nema.

- Nije moguće postići dogovor u ovom trenutku, budući da je sudski postupak za iseljenje iz stana već pokrenut i u toku je postupak po žalbi - navode iz Stambene agencije Novog Sada.

(N1, Foto: N1 printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track