Đilas i Antić vode Beograd

Potvrđena koalicija DS i SPS

Đilas i Antić vode Beograd

Društvo -
Nema razloga da se ne formira vlada Srbije sa socijalistima u kojoj će premijer biti Boris Tadić, kaže gradonačelnik

BEOGRAD - Tim koji pobeđuje ne treba menjati!Glasovima DS i koalicije SPS-PUPS-JS (63 odbornika), Dragan Đilas ponovo je juče u Skupštini Beograda izabran za gradonačelnika. Protiv su glasali odbornici SNS i DSS.

Đilas je naglasio da će prioriteti u radu biti infrastruktura, ulaganje u poljoprivredu, privlačenje investicija i nova radna mesta.

- Spreman sam da realizujemo projekat SNS Kancelarije za brze odgovore, ukoliko će to da donese nova radna mesta. Beograd mora da uđe u borbu s razvijenim delovima Srbije poput Vojvodine. Ne želim da slušam da je Inđija najbolje mesto za biznis - rekao je Đilas.

Izborom socijaliste Aleksandra Antića za predsednika Skupštine grada zaokružena je vlast u Beogradu.Antić je istakao da je koalicija s DS u Beogradu u interesu građana i da im predstoji mnogo važnog posla.

- Verujem da ćemo zajedno, i većina i opozicija, pronalaziti odgovore na probleme s kojima se suočavamo - rekao je Antić.Interesantno je da je za Antića glasalo 67 odbornika, a pored SPS i DS, za njega su glasala i četiri člana SNS.

Kako Kurir nezvanično saznaje, zbog dogovora DS i SPS u Beogradu sve je izvesnije da će do te koalicije doći i na republičkom nivou.Dragan Đilas ocenio je da nema razloga da se ne formira vlada Srbije u kojoj će premijer biti Boris Tadić, a u kojoj će koalicija oko Socijalističke partije Srbije imati veću odgovornost i više resora.

- Smatram da taj posao treba da se završi u narednim danima. Imali smo dobre razgovore i precizirali osnove tog programa - rekao je Đilas.

BIOGRAFIJEDragan Đilas- Inženjer mašinstva- 2004. godine se priključio DS- U drugoj Koštuničinoj vladi bio je ministar bez portfelja zadužen za NIP- 2006. imenovan za predsednika GO DS Beogradu.- 2008. godine izabran za gradonačelnika Beograda- 2011. postao zamenik predsednika DSAleksandar Antić- Diplomirani ekonomista- Od 2004. do 2008. predsednik odborničke grupe SPS u Skupštini Beograda- Od 2010. na funkciji potpredsednika SPS- Bio je član upravnog odbora „Jat ervejza“- Od novembra 2008. godine predsednik Skupštine „Jat tehnike“- U prošlom sazivu obavljao funkciju predsednika Skupštine Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track