DECO, OLOVKE U RUKE: Konkurs za najbolje literarne radove od 1. aprila
Foto: Shutter

Učestvuju osnovci od 1. do 4. razreda

DECO, OLOVKE U RUKE: Konkurs za najbolje literarne radove od 1. aprila

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac, najavio je danas Konkurs za najbolje literarane radove osnovaca od prvog do četvrtog razreda koji ćee početi 1. aprila i trajaće do 13. juna 2017.

U pisanoj izjavi medijima Tasovac je istakao da "kako vreme prolazi, sve sam sigurniji da su obrazovni programi Beogradske filharmonije zapravo namenjeni nama matorcima, a da su klinci najkreativniji profesori kakve smo samo mogli da poželimo"

"Zahvaljujući našim najmlađim gostima, već smo imali čast da prisustujemo akademskim raspravama o tome da li se kaže kontrabas ili "kontrabus"; naučili smo da se gudački instrumenti dele na violine, "debele violine" i "violinetine".

Utvrdili smo činjenicu da se na njima zvuk proizvodi gudalom, za razliku od duvačkih instrumenata, koji se, potpuno logično, sviraju "duvalom" piše u najavi konkursa Ivana Tasovca.

On je napomenuo da "Kako je još Lenjin govorio: 'Učiti, učiti i samo učiti', ozbiljno želimo da nastavimo da učimo od naših malih drugara, koji neretko dovode i svoje vaspitačice, učiteljice i roditelje na naše koncerte."

"Uradićemo sve što je do nas da nam što češće dolaze u goste i da nikada ne zaborave da muzika koju svira filharmonija, može biti i smešna i strašna. Kao i crtaći ili knjige koje smo nekada voleli. I zato pozivamo sve đake od I - IV razreda da nam šalju svoje literarne radove na temu "Šta je to Filharmonija?"

Konkurs će trajati od 1. aprila do 13. juna 2017." napisao je Tasovac.

Direktor Beogradske filharmonije je primetio da "1. april je Dan šale, a 13. juna počinje raspust" "Neka takvi budu i vaši radovi - veseli i radosni! Uzgred budi rečeno, 13. juni je i dan kada je osnovana Beogradska filharmonija 1923. godine. Osnivanje je osnivanje ali raspust je raspust." piše u najavi Ivana Tasovca.

Nekadašnji ministar kulture najavio je da će "početkom nove školske godine, najboljih 500 radova ćemo nagraditi Filharmonijskim rancem u kojem će se pored ostalih iznenađenja naći i "Moj prvi CD klasične muzike" u izdanju i izvođenju Beogradske filharmonije.

"Do sada smo već saznali npr. da je Filharmonija "grad koji ima mnogo instrumenata", kao i da su "kontrabas i violončelo - mama i tata, a viola i violina - brat i sestra".

Radujemo se što ćemo kroz radove naših malih drugara naučiti još puno toga.

"I radujemo se svim našim budućim susretima i zajedničkom uživanju u muzici" poručio je Tasovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track