Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Društvo -
Od 18. do 23. juna svi zainteresovani vozači moći će, pred letnju turističku sezonu, besplatno da provere tehničku ispravnost svojih vozila, saopštio Auto-moto savez Srbije

BEOGRAD - U okviru tradicionalne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", od 18. do 23. juna svi zainteresovani vozači moći će, pred letnju turističku sezonu, besplatno da provere tehničku ispravnost svojih vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije.Svi zainteresovani vozači u Srbiji moći će besplatno da provere tehničku ispravnost svojih vozila na više od 200 linija tehničkih pregleda širom Republike."Apelujemo na vozače da se masovno odazovu i odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone", ističe se u saopštenju.U prethodnoj akciji, u novembru 2011. godine, besplatno je pregledano više od 10.000 vozila širom Srbije i rezultati su pokazali da je, od pregledanih vozila, ispravno bilo 68 odsto u odnosu na 32 odsto automobila kod kojih je zabeležena neka neispravnost.Nakon analize strukture neispravnosti, pokazalo se da je u masi neispravnih vozila čak 35 odsto imalo neispravan kočni sistem, 18 odsto vozila neispravan sistem za upravljanje, a 27 odsto neispravne sisteme za osvetljavanje.AMSS nastoji da kroz ovu akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Sve bliže informacije moći će da se dobiju pred početak Akcije, u Operativnom centru AMSS putem telefona 1987, na web prezentaciji AMSS www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.Akciju organizuju AMSS, Uprava saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Asocijacija tehničkih pregleda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track