VOZAČI, SREĆAN PUT: Kolovozi suvi, vidljivost dobra, gužve na granicama
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

VOZAČI, SREĆAN PUT: Kolovozi suvi, vidljivost dobra, gužve na granicama

Društvo -

Vremenske prilike ovog jutra sa svim karakteristikama proleća, a prema najavama metereologa lepo i uglavnom sunčano vreme doneće lakšu i sigurniju vožnju i tokom današnjeg dana, saopštio je AMS, uz napomenu da teretna vozila više sati čekaju na graničnim prelazima.

Vozače pored suvih kolovoza, dobre vidljivost i umerenog inteziteta saobraćaja, očekuje i dobra prohodnost na glavnim državnim putevima, saopštio je AMSS.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru projekta izgradnje zidova za zaštitu od buke, izvode radovi na auto-putu kroz Beograd, u smeru ka Šidu i to do 3.aprila radovi na sanaciji mosta u srednjem razdelnom pojasu auto-puta.

U toku trajanja ovih radova, za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka na mostu kod Bežanijske kose.

Od 3. do 7. aprila izvodiće se radovi na postavljanju elastične odbojne ograde u zoni zida za zaštitu od buke. Saobraćajna signalizacija na mostu kod Bežanijske kose biće premeštena u zaustavnu traku prema Šidu, a za saobraćaj će biti slobodne preticajna i vozna saobraćajna traka.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Teretna motorna vozila se na izlazu iz zemlje na GP "Batrovci" zadržavaju višesatno ( oko osam sati), na GP "Šid" oko 120 minuta, a na GP "Horgoš", takođe na izlazu iz zemlje oko 150 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja