NA PIJACAMA PAPRENO PRED VASKRS: Jedno jaje košta čak 40 dinara!

Digli cene

NA PIJACAMA PAPRENO PRED VASKRS: Jedno jaje košta čak 40 dinara!

Društvo -

Trgovci tvrdili da neće biti poskupljenja, ali to obećanje prekršili uoči praznika, pa se od cene belih kokošja jaja čoveku prosto zavrti u glavi

Cene jaja na pijacama znatno su skočile nekoliko dana uoči Vaskrsa. Jedno kokošje jaje, u zavisnosti od klase, trenutno se može naći po ceni od osam pa sve do neverovatnih 40 dinara!Ovo je mnoge iznenadilo, jer su trgovci pre samo desetak dana tvrdili da neće biti poskupljenja.- Otišla sam na vidikovačku pijacu da kupim jaja za Uskrs i šokirala se kada sam videla da cene za komad idu i do 40 dinara. Mislila sam da je reč o nekoj posebnoj vrsti, međutim, to je bilo obično belo kokošje jaje. Prodavac mi je rekao da se ta jaja i te kako prodaju i da ih posebno kupuju oni koji vole da se pozabave šaranjem, jer na njima sva umetnost, zbog beline, dolazi do izražaja - priča nam jedna Beograđanka, dodajući da su joj na drugoj tezgi rekli da su takva jaja već rasprodali.Ekipa Kurira obišla je nekoliko beogradskih pijaca, na kojima su prodavci potvrdili da su cene jaja ponegde iznenada podignute. Kažu da su neki to učinili zbog cene proizvoda pri uvozu, a da su poskupljenju kumovali i preprodavci. Preporuka je da obiđete nekoliko pijaca da ne biste dali pravo bogatstvo kako biste našarali jaja za Uskrs. Ona se mogu naći i od 11 do 18 dinara po komadu, a ona ofarbana koštaju 30 dinara.

Pala cenaJAGODE 150 DINARANepunih mesec dana nakon što su se prve jagode pojavile na beogradskim pijacama i neprijatno iznenadile paprenom cenom, sada se mogu naći i za 150 dinara po kilogramu. Prodavci najavljuju da će cena nastaviti da pada jer prinosima pogoduje lepo vreme.

D. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja