(FOTO) BATROVCI: Nema gužvi na izlasku iz Srbije, pojačan saobraćaj na ulazu u Hrvatsku
Foto: Kurir

Praznici i dalje traju

(FOTO) BATROVCI: Nema gužvi na izlasku iz Srbije, pojačan saobraćaj na ulazu u Hrvatsku

Društvo -

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz Srbije nema dužih zadržavanja, dok su nešto veće gužve primetne na ulasku u Hrvatsku, saznaje Kurir.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima za sada nema dužih zadržavanja od 30 minuta, saopštava Auto-moto savez Srbije navodeći i da se u popodnevnim satima može očekivati pojačan saobraćaj.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"Ukoliko dođe do dužih čekanja savetujemo korišćenje manje opterećenih prelaza kao što su Šid i Bačka Palanka sa Hrvatskom, Kelebiju i Bački Breg sa Mađarskom, a u vremenu od 7 do 19 časova otvoreni su Horgoš II, Bački Vinograd, Bajmok i Đala", kažu u Savezu.

Kako navode, poslednji praznični dan u kasnijim popodnevnim i večernjim satima očekivano će doneti veći broj vozila i pojačan saobraćaj, prvenstveno na prilaznim putevima većih gradskih sredina.

"Savetujemo vozačima da ukoliko dođe do usporene vožnje ili zastoja, imaju više strpljenja i tolerancije za volanom, a kako bi izbegli eventualna duža zadržavanja na naplatnim stanicama, potrebno je da pripreme tačan iznos za naplatu putarine, i time ubrzaju prolazak", objašnjavaju oni.

Promenljive vremenske prilike, koje se prema rečima meteorologa očekuju u toku današnjeg dana, a koje će u pojedinim krajevima doneti kišu, "razlog su da upozorimo vozače na više opreznosti i odgovornosti za volanom", naglašavaju u Savezu.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track