ČUVENA BOLNICA MUKU MUČI: Na VMA nemaju lekove!
Foto: Nebojša Mandić

BRUKA

ČUVENA BOLNICA MUKU MUČI: Na VMA nemaju lekove!

Društvo -

Vojnomedicinska akademija trenutno je u lošem stanju, nedostaje joj sve, od lekova do zavoja, zbog čega ispaštaju pacijenti, što je nedopustivo za ovu ustanovu

Vojnomedicinska akademija trenutno se nalazi u veoma teškom stanju, a koliko je situacija ozbiljna, najbolje pokazuje to što ova ustanova često ostaje bez preko potrebnih lekova i ostalog potrošnog materijala.Pacijenti zato nemaju adekvatnu terapiju, otkriva izvor Kurira.

SUPRUGA TOMISLAVA NIKOLIĆA HITNO PRIMLJENA NA VMA: Dragica prevezena u bolnicu!Ispod nivoa- Na VMA svakodnevno dolazi veliki broj pacijenata, ali se sve češće dešava da oni ne dobijaju adekvatan i dobar tretman na kakav su navikli kada je reč o ovoj zdravstvenoj ustanovi. Apoteka je doskoro bila gotovo prazna, stanje se sada, doduše, malo normalizovalo, ali i dalje nedostaje veliki broj lekova, pa zbog toga ispaštaju pacijenti. Takođe, veliki problem je i nedostatak najosnovnijeg potrošnog materijala, te se dešavalo čak i da nestanu zavoji, što je nedopustivo za zdravstvenu ustanovu koja važi za jednu od najuglednijih u državi. Magacini su skoro prazni. Na kraju, stanje je toliko loše da nema čak ni penicilina, to valjda dovoljno govori o uslovima lečenja u ovoj ustanovi - priča sagovornik Kurira s VMA.Tvrde drugačijeMeđutim, na VMA tvrde da je sve u redu.- Nisu tačni navodi da VMA ima problem sa snabdevanjem lekovima i potrošnim materijalom, kao i da ne raspolaže lekovima koji su neophodni za adekvatno lečenje pacijenata - kratko su poručili oni.

Nestašica sve pogađaI PRVA DAMA BEZ TERAPIJELoše stanje u kojoj je trenutno VMA na svojoj koži osetila je i Dragica Nikolić, supruga odlazećeg predsednika Srbije. Ona je u ovu ustanovu primljena pre nekoliko dana zbog problema s bubrezima, ali tamo za zdravstvene tegobe koje je muče nisu imali adekvatnu terapiju.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track