Završen test iz matematike, rezultati u 13 sati

Mala matura

Završen test iz matematike, rezultati u 13 sati

Društvo -
Preliminarni rezultati male mature biće poznati 21. juna, a konačni 25. juna. Rezultate će moći da vide đaci, roditelji ili staratelji

BEOGRAD - Đaci osmog razreda u Srbiji završili su polaganje male mature pošto su od 10 do 12 sati rešavali testove iz matematike.

Rešenja današnjeg testa biće objavljena oko 13 sati na sajtovima Ministarstva prosvete i nauke i Radio-televizije Srbije.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović je u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i Prvom programu Radio Beograda izvukao kombinaciju za polaganje testa iz matematike pod rednim brojem jedan.

Đaci osmog razreda juče su počeli polaganje male mature, rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. U Ministarstvu kažu da je test protekao u redu, a osnovci da zadaci nisu bili teški.

Da li će đaci i upisati željenu školu zavisiće od uspeha koji su pokazali tokom školovanja i na maloj maturi. U Ministarstvu kažu da je nemoguće da iko bude oštećen, jer učenici imaju i pravo žalbe.

Preliminarni rezultati male mature biće poznati 21. juna, a konačni 25. juna. Rezultate će moći da vide đaci, roditelji ili staratelji.

Osmi razred završilo je 78.004 učenika, a u srednjim školama ima 83.335 slobodnih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track