SAMO U KURIRU: Od ponedeljka svaki dan poklon ikona iz čuvenog manastira Ostrog
Foto: Kurir

POKLANJAMO SVETINJE MANASTIRA OSTROG

SAMO U KURIRU: Od ponedeljka svaki dan poklon ikona iz čuvenog manastira Ostrog

Društvo -

Od ponedeljka, 8. maja, najuticajnije dnevne novine u Srbiji vam daruju najlepše ikone manastira Ostrog. Po prvi put čitaoci imaju šansu da sakupe svoju kolekciju izabranih ikona iz ovog čudotvornog manastira.

Čuda koja su se dogodila i propovedala u ovoj svetinji su mnoga i svaki dan možemo čuti i videti ljude koji tvrde da im je Sveti Vasilije pomogao, da im je podario decu, da ih je izlečio, pa čak i to da im se svetitelj lično ukazao i obratio. Ono što je još zanimljivo jeste da se ovoj pravoslavnoj svetinji mole vernici i drugih religija što manastir čini jednim od najposećenijih na Balkanu.

Manastir Ostrog je manastir Srpske pravoslavne crkve smešten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori, a posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom koji se slavi 12. maja. Manastir čine takozvane Donje svetinje i hram Presvete Trojice i Gornje svetinje sa krstovima. U Donjem delu su smeštene ikone, dok su u Gornjoj svetinji, zbog nepristupačnosti i oštrine terena, ikone klesane u stene. Kurir će u svom serijalu predstaviti jedne i druge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track