DANAS JE DAN GORANACA! Ministar za zajednice i povratak obećao pomoć goranskom narodu na Kosmetu!
Foto: Beta

6. maj

DANAS JE DAN GORANACA! Ministar za zajednice i povratak obećao pomoć goranskom narodu na Kosmetu!

Društvo -

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je danas pripadnicima goranskog naroda na Kosovu Dan Goranaca.

"Poštovani pripadnici goranskog naroda, želim da istaknem da ste vi narod koji je dobar pokazatelj opstanka na Kosovu, uprkos teškim vremenima sa kojima se suočavamo kako u ekonomskom smislu, tako i u drugim sferama života", ističe se u čestitki.

On je poručio da će ministarstvo na čijem je čelu uvek biti tu da pomogne Gorancima u težnji da stvore bolje i prosperitetnije okruženje u kojem žive, kako bi samim tim stvorili i bolje uslove za život nego što danas jesu.

"Uz poruku mira i suživota koju vam prenosim i pruženu ruku pomoći i podrške za izgradnju boljeg života, čestitam vam Djurđevdan - Dan Goranca", poručio je Jevtić.

Simić čestitao Dan Goranaca

Predsednik Građanske inicijative Srpska lista Slavko Simić čestitao je danas Gorancima njihov praznik, ističući da srpski politički predstavnici nikada neće dozvoliti institucionalno marginalizovanje i društvenu izolaciju goranskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

Goranci su oduvek bili iskreni u svojoj nameri da sačuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet i vekovima su beskompromisno branili svoje stavove i privrženost prema srpskom narodu, ističe se u saopštenju."Goranci su, pored srpskog naroda, primer kako se pobeđuju svi izazovi i poteškoće u okolnostima i vremenima u kojima zajedno vodimo nacionalnu borbu za opstanak naših naroda na prostoru Kosova i Metohije", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track