SKANDAL U ŠUMARSKOJ ŠKOLI U KRALJEVU: Čistačica postala profesor!
Foto: Kurir Arhiva

Bruka

SKANDAL U ŠUMARSKOJ ŠKOLI U KRALJEVU: Čistačica postala profesor!

Društvo -

Slavica Jovanović je radila kao tetkica, a onda je vanredno došla do diplome šumarskog tehničara i sada predaje Šumske komunikacije

Donedavno je bila zaposlena kao higijeničarka u Šumarskoj školi u Kraljevu, a sada je počela da predaje đacima!Slavica Jovanović je, tvrde za Kurir naši izvori, radila kao čistačica s diplomom osnovne škole, a onda je vanredno završila ovu školu i dobila diplomu šumarskog tehničara, što joj je na volšeban način omogućilo da postane saradnik u nastavi!- Tako ona sada umesto metle ujutru uzima dnevnik, ide na nastavu i predaje deci. Učenike pride i verbalno maltretira. Čak tera prvake da je zovu profesorka Caca. Mala je to sredina, a direktori s velikim ovlašćenjima. Malo su se zaigrali pa je higijeničarka postala saradnik u nastavi - priča Kurirov izvor.On kaže da je Jovanovićeva na sumnjiv način došla do diplome šumarskog tehničara.- U isto vreme je radila u toj školi i završavala je kao vanredni učenik. Gledali su joj kroz prste, kao, eto, nije imala mogućnost školovanja. Sve je to sumnjivo!Naš sagovornik dodaje da ona još zvanično nije dobila ovlašćenja da predaje, ali to čini.- Ulazi na nastavu s koleginicom, koja je pušta da predaje četvrtom razredu Šumske komunikacije, a ulazi i na časove odeljenja prvog razreda. Deca i roditelji se bune zbog njene bahatosti, nepismenosti i toga što daje pravo sebi da ocenjuje - tvrdi izvor Kurira.Pitanja smo uputili i Ministarstvu prosvete:- Sve nadležne službe Ministarstva su obaveštene o navodima i preduzele su korake za njihovu proveru.

Direktor škole Milan MirkovićNE BIH SADA DA GOVORIM O TOMEDirektor Šumarske škole Milan Mirković odbio je da nam da komentar.- Ja ne bih sada o tome da pričam, pogotovo zato što sam na putu za Novi Sad i vozim. Vraćam se u sredu za Kraljevo, danas nisam u mogućnosti da pričam o tim stvarima - poručio je Mirković u telefonskom razgovoru.Nakon toga smo mu poslali SMS, a on je sat kasnije odgovorio:- Odgovore možete dobiti pisanim putem, ali morate da pozovete školu i da se čujete sa sekretarom. Ona je upoznata sa ovim.Poslali smo pitanja, odgovore nismo dobili, a na fiksni telefon u školi se niko nije javljao.Direktor Šumarske škole Milan Mirković odbio je da nam da komentar.- Ja ne bih sada o tome da pričam, pogotovo zato što sam na putu za Novi Sad i vozim. Vraćam se u sredu za Kraljevo, danas nisam u mogućnosti da pričam o tim stvarima - poručio je Mirković u telefonskom razgovoru.Nakon toga smo mu poslali SMS, a on je sat kasnije odgovorio:- Odgovore možete dobiti pisanim putem, ali morate da pozovete školu i da se čujete sa sekretarom. Ona je upoznata sa ovim.Poslali smo pitanja, odgovore nismo dobili, a na fiksni telefon u školi se niko nije javljao.

Mina Branković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Dan pobede, demonstracija sile!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja