Svi putevi vode u Grčku

Pakujte kofere

Svi putevi vode u Grčku

Društvo -
Zbog najnižih cena aranžmana srpski turisti i ove godine najradije letuju na Halkidikiju, Zakintosu i Tasos. Povoljno i u Egiptu i Tunisu, a preporučuje se i odlazak na Ohrid

BEOGRAD - Vreme je za odmor!Srpski turisti i ove godine najradije letuju na Halkidikiju u Grčkoj, Hurgadi u Egiptu i Alanji u Turskoj. Za 10 dana odmora u nekom od ovih letovališta potrebno je izdvojiti od 160 evra po osobi u Grčkoj, do 490 evra u Turskoj. Najisplativiji prevoz do željene destinacije je preko turističkih agencija, bilo da se putuje autobusom ili avionom.- U Egiptu je najtraženija Hurgada, a u Grčkoj Halkidiki, Zakintos, Lefkada i Tasos. Za jun smo rasprodali sve aranžmane, a za jul ima još malo mesta. Polupansion u Hurgadi za 10 dana s avionskim prevozom košta od 260 evra po osobi. U Alanji u Turskoj „ol inkluziv“ košta od 490 evra, dok je u Španiji najjeftiniji Ljoret de Mar, gde za noćenje s doručkom treba izdovojiti 279 evra po osobi uz još 170 evra za povratnu kartu avionom do Barselone - kaže Milijana Glamočak, direktor agencije „Astra turs 021“.Ona dodaje da na Siciliji najjeftinije noćenje s doručkom za 10 dana košta 300 evra, dok se za isto to na Sardiniji, u Karloforteu, mora platiti najmanje 500 evra, i dodatnih između 300 i 380 evra po osobi za avio-prevoz.Dušan Čakić, menadžer „Globus travela“, kaže da je najpovoljnije letovanje u Grčkoj.- Najpopularniji je Halkidiki, prvi prst Kasandre, gde polupansion u dvokrevetnoj sobi košta od 25 do 30 evra po osobi dnevno. U Italiji su aranžmani povoljni u Riminiju i Lidu di Jezolu, gde polupansion košta od 20 do 35 evra po danu, ali je more loše - kaže Čakić, koji turistima iz Srbije preporučuje i letovanja na Ohridskom jezeru u Makedoniji, gde polupansion košta 25 evra po danu.

U Crnoj Gori Igalo najjeftinijeKao najpovoljniji aranžman za ovogodišnje letovanje srpskih turista u turističkoj agenciji „Lasta“ ističu Igalo u Crnoj Gori.- Pun pansion u dvokrevetnoj sobi po osobi u Igalu za 10 dana košta 200 evra, uz još 5.800 dinara za prevoz autobusom. Što se tiče Grčke, najpovoljniji je aranžman u Paraliji, gde dvokrevetni apartman košta 165 evra za 10 dana po osobi - ističe Milina Miljanović iz agencije „Lasta“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track