DAFININA PORODICA NIJE MRTVA?! Sklonila ih na tajnu lokaciju i promenila identitet!
Foto: Profimedia

MISTERIJA! Tajna Slobine bankarke nerazjašnjena i posle 25 godina

DAFININA PORODICA NIJE MRTVA?! Sklonila ih na tajnu lokaciju i promenila identitet!

Društvo -

Suprug, sin i ćerka Dafine Milanović nisu poginuli 1992. u Mađarskoj, već ih je je ona sklonila na tajnu lokaciju i promenila im identitet u strahu za njihov život, jedna je od verzija

BEOGRAD - Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju. Ovo je Dafina Milanović, nekadašnja vlasnica Dafiment banke, rekla u poverenju beogradskom novinaru neposredno posle porodične tragedije 1992. godine, kada su, kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli njen suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana.Prošlo je 25 godina od ovog misterioznog događaja, a ni danas nije jasno šta se zapravo dogodilo na auto-putu u Mađarskoj 2. jula 1992, kada je automobil porodice Milanović sleteo s puta. Još uvek postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedan od njih je da je Dafina zapravo lažirala pogibiju njenih najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Tragičan kraj srpske majke... Dafina Milanović preminula pre sedam godina
Tragičan kraj srpske majke... Dafina Milanović preminula pre sedam godina

Sve insceniranoU pitanju su bile stotine miliona maraka, kao i umešanost moćnih i uticajnih ljudi iz državnog vrha koji su učestvovali u pljački fantomske banke zajedno s Dafinom, koju su tada nazivali bankarkom Slobodana Miloševića.Novinar Branislav Krivokapić nedavno je za Njuzvik pisao o susretu s Dafinom 1997. godine i nikad neobjavljenom intervju od pre dve decenije. On je bio šokiran rečima vlasnice Dafiment banke.- Iako se pre sahrane, pet godina ranije, u kapeli zaklela nad sandukom sina Živka, Dafina mi je u jednom trenutku prišla i da ne čuju prisutni šapnula: „Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju“ - napisao je Krivokapić.Sloba je krivSagovornik Kurira, u to vreme blizak tajnim službama, kaže da se Dafina nakon tragedije koja ju je zadesila ponašala smireno i opušteno.- Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom, skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet. U maju te godine situacija u vezi s bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likvidiraju muža i decu - kaže naš sagovornik.

U prilog ovoj verziji ide i izjava njenog brata Dobrice.- Meni vlast nije dozvolila da odem da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici i vraćen u Beograd, a majci Milanki lica i tela nastradalih nikada nisu pokazana - ispričao je svojevremeno Dobrica.Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice. Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostranstvu, a 2008. preminula je od raka.

EKIPA KURIRA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je rešena kriza u Makedoniji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track