ISPOVEST ŽENE KOJOJ SU ZELENAŠI UNIŠTILI ŽIVOT: Ćerka i ja smo ostale same sa ogromnim dugovima!
Foto: Saša Urošev

Novi Kneževac

ISPOVEST ŽENE KOJOJ SU ZELENAŠI UNIŠTILI ŽIVOT: Ćerka i ja smo ostale same sa ogromnim dugovima!

Društvo -

NOVI KNEŽEVAC - A. S. (43) iz Novog Kneževca, život se pretvorio u pakao kad je sa bivšim suprugom, s kojim već nekoliko godina ne živi, od dvojice sugrađana D.B. i G.H. uzela oko 3.000 evra u zajam, uz zelenašku kamatu od 10 odsto mesečno.

Ona i njen tadašnji muž novac su 2004. godine pozajmili kako bi otvorili mini market. Zelenašima je u zalog dala kuću, i da im je novac vraćala četiri godine. Novac im je kroz kamate vratila, ali joj se zbog toga život pretvorio u pakao.

Priznaje da je gorko životno iskustvo rešila da podeli sa čitaocima kako neko ne bi slično prošao, i da godinama bezuspešno pokušava da dokaže da je žrtva zelenaša.

"Zelenaše je policija rasrkinkala i protiv obojice podnela krivičnu prijavu. Pronašla je notes sa imenima dužnika, među kojima smo bili moj tadašnji suprug i ja. Pod pritiskom svega što nam se desilo, ćerku i mene je napustio pre četiri godine, i otišao u inostranstvo. Ostale smo same sa ogromnim dugovima", priča ona i dodaje da je, pre nekoliko godina, sudskom odlukom, kuću dobila nazad.

To se se desilo nakon njene privatne tužbe. U kući ne stanuje jer je pao zid.

"Kikindski Osnovni sud je zbog krivičnog dela zelenaštvo 22. juna 2010. godine osudio D.B., inače bivšeg policajca, na novčanu i zatvorsku kaznu od 16 meseci, a G.H. na jedanaestomesečni zatvor i, takođe, novčanu kaznu. Presuda, u međuvremenu, biva ukinuta, a slučaj preuzima drugi sudija koji ih oslobađa krivice na šta se tužilaštvo žali. Predmet je završio u Apelacionom sudu u Novom Sadu gde je “stajao” više od godinu dana", priseća se ona.

Pismeno se interesovala šta je sa predmetom.

"Dobila sam odgovor da je moja pritužba osnovana, i da je probijen rok u vezi odlučivanja. A onda je 12. marta 2014. godine, Apelacioni sud doneo za mene šokantnu presudu. U presudi je stajalo da je proteklo više od šest godina od izvršenja krivičnog dela, i da je slučaj zastareo", ogorčena je ona.

O ovom slučaju ona je svojevremeno izvestila Ministarstvo pravde, republičko tužilaštvo, MUP i SBPOK.

I dalje je ne napušta nada da će dokazati da je bila u pravu. Ističe da je bilo još ljudi koji su se “opekli” pozajmljujući novac od zelenaša.

Da mi nije ćerke ne bismo imale za život

"Pretprošle godine zaposlila sam se u jednoj kikindskoj fabrici, ali mi je plata opterećena za nenaplaćane sudske takse. Dugujem više od 100.000 dinara, jer sam protiv obojice zelenašapodnosila privatne tužbe.

Sramota me je, ali ovo moram da priznam. Da mi ćerka ne radi, ne bismo imale od čega da živimo", očajna je ona.

(Tekst i foto: S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKRALE JOJ 1.200 EVRA IZ KOLICA ZA BEBE! Snimljene tri kradljivice kako "operišu"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track