LONČAR POVODOM SLUČAJA KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ Želite da poštujemo zakon ili da se mešamo u rad sudstva?
Foto: Dragana Udovičić

Ministar zdravlja

LONČAR POVODOM SLUČAJA KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ Želite da poštujemo zakon ili da se mešamo u rad sudstva?

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da KBC "Dragiša Mišović" radi normalno, da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali je dodao da će nadležni poštovati sudske odluke.

Današnji protest zaposlenih u Kliničko - bolničkom centru "Dragiša Mišović" zbog dolaska izvršitelja, otkazan je jer je odložen popis imovine te ustanove.

Posle kraćeg boravka u Upravnoj zgradi KBC "Dragiša Mišović" pošto je otkazan prethodno najavljeni dolazak izvršitelja po privatnoj tužbi za plenidbu imovine, Lončar je novinarima rekao da rad te bolnice nije ugrožen.

Ispred Upravne zgrade okupilo se nekoliko desetina predstavnika organizacije "7 zahteva" koji su Lončarevo obraćanje prekidali skandiranjem "Lopovi, lopovi" i "Kasno ste se setili".

Foto: Vladimir Đorđević
Foto: Vladimir Đorđević

Jedna od učesnica protesta pitala je ministra šta se čekalo do sada i zašto se menjaju izjave nadležnih iz KBC "Dragiša Mišović", parafrazirajući raniju izjavu direktora te ustanove Radisava Ščepanovića da je rad ugrožen, a danas je rekao da bolnica radi normalno.

Lončar je rekao da je ta izjava izvučena iz konteksta. On je učesnici pitanja uputio kontra pitanje:

"Želite li da poštujemo zakon ili da se mešamo u rad sudstva?".

On je rekao da su na ovom slučaju "pale maske svih koji su učestvovali u svemu što se dešavalo u vezi s KBC "Dragiša Mišović".

Lončar je rekao da se resorno ministarstvo ne meša u rad sudstva niti vrše pritiske i da će prvo sačekati rezultat žalbe koju je ta bolnica uputila Višem sudu.

Foto: Vladimir Đorđević
Foto: Vladimir Đorđević

Na pitanje jednog učesnika protesta zašto pre nije reagovao, ministar je rekao i da se pre bavio slučajem KBC "Dragiša Mišović" i da njegov princip rada nije da pred kamerama sve govori.

On je rekao i da se sporna parcela ne vodi na KBC "Dragiša Mišović", već na privatno preduzeće Koling koje je stečaju.

Okupljeni su nosili transparente: "Ne damo", "Ne smem da se razbolim", "Narod protiv izvršitelja", "Zdravstvo nije ni SMS, ni SNS", "Zdravstvo dostupno svima" i "Nemam za privatnog lekara".

Iako se policija pojavila posle odlaska ministra Lončara, skup je protekao bez incidenata uz dobacivanje okupljenih.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Lončar tvrdi da će bolnica raditi normalno, demonstranti mu zvižde i negoduju

Dug KBC "Dragiša Mišović" je nastao zbog nacionalizovana parcele od 12 ari za koju su advokati vlasnice dobili rešenje o povraćaju.

Po tom osnovu, ova bolnica Simonidi Tanasijević treba da isplati 116 miliona dinara za plac od 12 ari koji odavno nije u vlasništvu bolnice.

(KURIR TV) PLENIDBA IMOVINE ODLOŽENA ZA MESEC DANA: Građani branili KBC Dragiša Mišović

LEKARI I PACIJENTI U PANICI: Plene imovinu KBC Dragiša Mišović

PLENE IMOVINU KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ ZBOG PARČETA ZEMLJE: Radnici tvrde da će bolnicu braniti telima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track