POSLE SILOVANJA SAZNALA DA IMA RAK: Jelena doživela strašnu sudbinu, SRBIJO POMOZI JOJ DA POBEDI!
Foto: Facebook, Privatna Arhiva

Komšije organizovale veliku akciju

POSLE SILOVANJA SAZNALA DA IMA RAK: Jelena doživela strašnu sudbinu, SRBIJO POMOZI JOJ DA POBEDI!

Društvo -

BEOGRAD - Jelena Đurić (29) iz zemunskog naselja 13. maj, koju je silovao Miroslav Dimović (38) iz Subotice, saznala je da ima karcinom na pregledu posle napada!

Vest da su joj lekari otkrili rak odmah posle brutalnog zlostavljanja podstakla je njene sugrađane da joj pomognu. Na inicijativu omladine naselja 13. maj, meštani su juče organizovali humaniratni turnir u basketu i šutiranju trojki i prikupljanje novca za njeno lečenje!

- Organizovali smo turnir radi prikupljanja pomoći našoj drugarici! Došlo je 20 ekipa i oko 500 meštana naselja. Vojska Srbije je donirala vojnički pasulj, jedna kompanija je donirala sva bezalkoholna pića, a sav novac od prodaje je namenjen Jeleninom lečenju - rekao nam je Jelenin drug uključen u organizaciju.Jelena Đurić je suzdržavajući se da ne zaplače u izjavi za „Alo!” rekla da je oduševljena akcijom.

- Nisam očekivala ovako nešto. Komšinica me je pozvala da dođem i tada sam saznala za turnir. Suze su mi pošle kad su mi posle takmičenja priredili bakljadu. Sledeće nedelje konzilijum lekara treba da odluči da li ću morati na hemoterapiju - rekla je Jelena za naš list.

Dimović je 21. decembra 2015. uveče silovao Jelenu na zemljanoj stazi između autoputa i stambenih zgrada u Zemun polju. Devojku je pratio neosvetljenim putem, a onda ju je oborio na zemlju i silovao u blatu. Prvo je od nje zahtevao da imaju seksualni odnos, a kada je ona odbila i pokušala da pobegne, uspeo je da je sustigne, nasilno joj skine pantalone i prisili je na seksualni odnos. Manijak se, nažalost, posle toga nije zaustavio, već je ubrzo presreo i svoju drugu žrtvu, V. J., koju je primetio u gradskom prevozu. Ženu je pratio do zgrade u kojoj živi, ušao sa njom u lift, a onda nasilno upao u njen stan. Nesrećnu ženu je ugurao u kupatilo, oborio na pod i tukao po celom telu, a onda počeo da je dodiruje. Ona se otimala i vikala, što je, srećom, čula njena komšinica, koja je dotrčala do stana i počela da zvoni i lupa na vrata. Manijak je tada odustao od napada i istrčao iz stana.

On je na početku suđenja tvrdio da je lud i tražio da ga pošalju na lečenje.

- Pošaljite me u ludnicu na lečenje, jer imam nenormalan seksualni nagon koji ne mogu da kontrolišem. Uzbudim se čim vidim neku ženu. Kad nemam stalnu devojku, idem na Plavi most i plaćam prostitutke. Međutim, kada sam bez novca, ne mogu uvek da se obuzdam kada sretnem neku ženu i moram da je silujem ako me odbije - rekao je Dimović u Višem sudu u Beogradu.

Psihijatri su na zahtev suda utvrdili da ima poremećaj seksualnog nagona, koji ne može da obuzda. Sud na osnovu nalaza veštaka, njegovog priznanja i dokaza treba uskoro da presudi da li će ići na lečenje ili na robiju.

(Alo/S.DŽ.S)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SRPKINJA SVETSKO ČUDO: Dali joj tri meseca života, a ona pobedila rak sa metastazama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track