Najnovije vesti

ŠTETNO: Povučena hrana za bebe novalak CC
Foto: Promo

RODITELJI; BUDITE OPREZNI

ŠTETNO: Povučena hrana za bebe novalak CC

Društvo

Razlog za povlačenje je verovatno neadekvatan sadržaj estara masnih kiselina (3-MCPD, glicidil ester), koji je utvrđen u analizi

Roditelji, ako ste kupili hranu za bebe „novalak CC“ serije 45405, nemojte je nikako koristiti.

Naime, preduzeće „Medis farma“, kao distributer proizvoda „novalak medis“, saopštilo je juče da je preventivno povuklo sa srpskog tržišta mlečnu hranu za odojčad „novalak CC“, serija 45405. Rok za upotrebu te hrane je 23. septembar 2018, a proizvođač je „UP Medi-Europa SA“, poreklom iz Francuske.

- Razlog za povlačenje je verovatno neadekvatan sadržaj estara masnih kiselina (3-MCPD, glicidil ester), koji je utvrđen u analizi. Da bi se isključile bilo kakve moguće negativne posledice za zdravlje, savetujemo da kupci ne upotrebljavaju proizvod „novalak CC“, serija 45405, rok upotrebe do 23. septembra 2018, a kupci mogu da vrate proizvod pomenute proizvodne serije u apoteku i biće im vraćen novac - navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Oni su dodali da estri masnih kiselina nastaju u proizvodnji biljnih masti i ulja koja su prisutna u mlečnim formulama za odojčad jer su najsličnija masnoći u majčinom mleku.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...