KOKAN MLADENOVIĆ: Srpska vlast i srpska država počivaju na lažnim biografijama i lažnom evropejstvu
Foto: Dado Đilas

Predstoji teška borba za što više mislećih građana

KOKAN MLADENOVIĆ: Srpska vlast i srpska država počivaju na lažnim biografijama i lažnom evropejstvu

Društvo -

BEOGRAD - Reditelj Kokan Mladenović smatra da je fenomen postistine ključna tema u Srbiji i da bi svaki svestan građanin trebalo da se bori protiv tog problema koji se sastoji u iskrivljavanju činjenica.

On je rekao da su u zemlji, kao što je Srbija, "postistinom" kompromitovane sve one istine, pre svega iz 90-ih godina.

Prema oceni Mladenovića, na toj velikoj laži, na lažnim biografijama i lažnom evropejstvu, trenutno postoje srpska vlast i srpska država.

Borba za pravu istinu, a ne njena naknadna tumačenja, smatra Mladenović, jedan je od osnovnih zadataka svakog mislećeg čoveka.

"U državi u kojoj vladaju neki od najnemoralnijih ljudi iz 90-ih godina sa lažnim biografijama i u državi koja je postistinom rehabilitovala četničkog vojvodu Nikolu Kalabića i mnoge druge ratne zločince, važno je stalno govoriti o pravoj i jedinoj istini", ukazao je Mladenović.

Biti građanin, istakao je Mladenović, podrazumeva visok nivo kritičke svesti koji ne dozvoljava laku manipulaciju. "Nažalost, Srbija danas ima vrlo malo građansko društvo, ali ima mnogo partijskog sistema, mnogo estrade i rijaliti društva u svakom smislu", konstatovao je Mladenović.

On je zaključio da u Srbiji predstoji teška borba za što više mislećih građana.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja