Izrael i Srbija potpisali plan odbrambene saradnje
Foto: KURIR

Izrael i Srbija potpisali plan odbrambene saradnje

Društvo -
Planirana saradnja dva ministarstva odbrane i dve vojske odnosi se i na razne oblike usavršavanja kao i na razmenu predstavnika vojnoobrazovnih institucija i poseta visokog nivoa

BEOGRAD - Predstavnici ministarstava odbrane Srbije i Izraela potpisali su u Beogradu plan bilateralne odbrambene saradnje za 2012. godinu kojim je predviđena i saradnja vojnopolicijskih i jedinica za traganje i spasavanje.

Planirana saradnja dva ministarstva odbrane i dve vojske odnosi se i na razne oblike usavršavanja kao i na razmenu predstavnika vojnoobrazovnih institucija i poseta visokog nivoa, objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Taj dokument su potpisali, tokom juče završene trodnevne posete izraelske delegacije kolegama u Beogradu, predstavnik Ministarstva odbrane Srbije pukovnik Milan Konjikovac, a u ime izraelskog resornog ministarstva Jakob Laor.

Izraelska delegacija razgovarala je i s državnom sekretarkom Ministarstva odbrane Srbije Tanjom Mišćević, predstavnicima Vojne policije kao i sa zvaničnicima preduzeća "Jugoimport SDPR".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track