PREDRAG AZDEJKOVIĆ: Na Paradi ponosa ćemo podsetiti Vučića da je obećao gej brakove u Srbiji
Foto: Beta, Damir Dervišagić

LGBT skup ZAKAZAN ZA SUBOTU u beogradu

PREDRAG AZDEJKOVIĆ: Na Paradi ponosa ćemo podsetiti Vučića da je obećao gej brakove u Srbiji

Društvo -

Gej aktivista Predrag Azdejković rekao je da je cilja Parade ponosa koja će se održati u subotu u Beogradu da podseti na obećanje Vlade na čijem čelu je bio Aleksandar Vučić da će se pravno regulisati istopolne zajednice.

- Želimo da podsetimo Vladu Republike Srbije na obećanje koje dala LGBT zajednici u Srbiji, a to je da će pravno regulisati istopolne zajednice i pitanje promene dokumenata za trans osobe i da će pokazati nultu toleranciju prema nasilju nad LGBT osobama. Kad su ova obećanja u pitanju, Vlada Aleksandra Vučića nije učinila skoro ništa osim što ih je donela, te se nadamo da će ih Vlada Ane Brnabić ispuniti - rekao je Azdejković za portal Espreso.

On je istakao da će novoj vladi koju vodi Ana Brnabić biti podrška većine u parlamentu.

- Vlada Aleksandra Vučića nam je obećala pravno regulisanje istopolnih zajednica i to svakako očekujemo. Ana Brnabić sama, bez podrške većine u skupštini i podrške većine građana Srbije neće moći da legalizuje gej brakove i usvajanje dece… tako da ja vidim tu puno posla za LGBT aktiviste da stvore tu podršku da to bude moguće - istakao je Azdejković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako bez kvalifikacija SNS kadar dobija direktorsku funkciju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track