Najnovije vesti

POSLE PISANJA KURIRA: Vojska obnavlja park posvećen Milici Rakić
Foto: Marina Lopičić

SETILI SE DA POMOGNU

POSLE PISANJA KURIRA: Vojska obnavlja park posvećen Milici Rakić

Društvo

Nakon što je Kurir nedavno objavio da je uništen park posvećen Milici Rakić, devojčici koja je stradala tokom bombardovanja 1999. godine, Ministarstvo odbrane je odlučilo da ga obnovi.

- Ministar odbrane Zoran Đorđević, na inicijativu Opštine Zemun, doneo je odluku da Ministarstvo odbrane uredi park u toj opštini koji čuva sećanje na malu Milicu Rakić.

Ministar je odlučio da se spomen-park uredi kao poklon Opštini Zemun i da bude još jedan doprinos ministarstva i Vojske obeležavanju i trajanju sećanja na ljude i događaje koje Srbija ne sme da zaboravi jer su utkani u istoriju njene borbe za slobodu i život u miru i stvaranju - saopštili su iz ministarstva i dodali:

- U parku će biti popravljene ili obnovljene klackalice, ljuljaške, klupe i ostala oprema namenjena deci. Arhitekta će osmisliti šta je potrebno da se uradi kako bi park ponovo dobio moderan izgled i kako bi deca iz okoline mogla svakodnevno da ga koriste.

Podsetimo, Milicu Rakić (3) usmrtili su geleri NATO bombe 17. aprila 1999. Na fasadi porodične kuće Rakića u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8 i dalje stoje vidljiva oštećenja od projektila, a njeni roditelji još ne žele da govore za medije.

Kurir / E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivne fotografije Vulina i najvećeg kradljivca struje u Srbiji!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...