POSLE PISANJA KURIRA: Vojska obnavlja park posvećen Milici Rakić
Foto: Marina Lopičić

SETILI SE DA POMOGNU

POSLE PISANJA KURIRA: Vojska obnavlja park posvećen Milici Rakić

Društvo -

Nakon što je Kurir nedavno objavio da je uništen park posvećen Milici Rakić, devojčici koja je stradala tokom bombardovanja 1999. godine, Ministarstvo odbrane je odlučilo da ga obnovi.

- Ministar odbrane Zoran Đorđević, na inicijativu Opštine Zemun, doneo je odluku da Ministarstvo odbrane uredi park u toj opštini koji čuva sećanje na malu Milicu Rakić.

Ministar je odlučio da se spomen-park uredi kao poklon Opštini Zemun i da bude još jedan doprinos ministarstva i Vojske obeležavanju i trajanju sećanja na ljude i događaje koje Srbija ne sme da zaboravi jer su utkani u istoriju njene borbe za slobodu i život u miru i stvaranju - saopštili su iz ministarstva i dodali:

- U parku će biti popravljene ili obnovljene klackalice, ljuljaške, klupe i ostala oprema namenjena deci. Arhitekta će osmisliti šta je potrebno da se uradi kako bi park ponovo dobio moderan izgled i kako bi deca iz okoline mogla svakodnevno da ga koriste.

Podsetimo, Milicu Rakić (3) usmrtili su geleri NATO bombe 17. aprila 1999. Na fasadi porodične kuće Rakića u Ulici Dimitrija Lazarevića Raše broj 8 i dalje stoje vidljiva oštećenja od projektila, a njeni roditelji još ne žele da govore za medije.

Kurir / E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivne fotografije Vulina i najvećeg kradljivca struje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track