NOVI NEWSWEEK Potresna ispovest sina Omera Mehića: Oni imaju heroja, a ja nemam oca
Foto: Njusvik

EKSKLUZIVNO

NOVI NEWSWEEK Potresna ispovest sina Omera Mehića: Oni imaju heroja, a ja nemam oca

Društvo -

U novom Newsweeku čitajte ispovest sina poginulog pilota Omera Mehića; intervju s Ljubišom Dikovićem; zašto političari masovno zidaju crkve sumnjivim novcem; sećanja Tome File; šta zaista radi kontroverzni Vukašin Volf Minić; kao i mnoge druge priče

U fokusu novog Newsweeka čitajte potresnu ispovest sina Omera Mehića, pilota koji je poginuo spasavajući bebu iz Novog Pazara. U razgovoru s Aleksandrom Đuričićem, David Mehić prvi put govori o tome kako mu je otac usađivao sportski bezobrazluk, zašto mu mama nije dozvolila da nastavi očevim stopama i koliko mu se promenio život posle tragedije koja je i dalje obavijena mnogim misterijama.

U ekskluzivnom intervjuu s načelnikom generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem, Boban Karović je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u zemlji, provokacijama s Kosova, opremanju srpske vojske, standardu vojnika, ali i o helikopterskoj nesreći iz 2015, kao i o glasinama da će biti smenjen.

U tekstu "Za slavu imena i spas grešne duše" Momčilo Petrović istražuje zašto su se političari i biznismeni poslednjih godina odali bogougodnom poslu - zidanju hramova Božjih, što svojim, što državnim parama - i kako SPC njihove darove prihvata oberučke, ne pitajući za poreklo bogatstva.

U priči Ljilje Jorgovanović "Ručak u mrtvačnici: Kultura sećanja i zaborava" čitajte kako se na mestu gde su odlagali mrtve iz nemačkog i endehazijskog logora za beogradske Jevreje danas živi, ispija kafa, kako hodamo po kostima i šopingujemo u Ušću, nadomak zaboravljenog Starog sajmišta.

foto: Njusvik

Čime se zaista bavi Vukašin Volf Minić, čovek koji je u ovdašnjim medijima predstavljan kao špijun, istražitelj, lovac na ukradeno blago i švercere cigareta, saradnik stranih službi bezbednosti i vojske, saznajte u priči Vojislava Tufegdžića "Šibicari iz visokog društva".

Pored ovih tema, u novom izdanju mesečnika Newsweek čitajte o stradalim novinarima iz Srbije koji su se našli u memorijalnom delu Muzeja istorije novinarstva u Vašingtonu; intervju s Radinom Vučetić, istoričarkom i autorkom knjige "Monopol na cenzuru"; o četiri generacije porodice Vukosavljevič koje su bile mobilisane u ratovima; o do sada nepoznatom kontaktu Iva Andrića s partizanima; sećanja Tome File na vreme provedeno s Jovankom Broz; o odnosu države prema sportistima invalidima, kao i mnoge druge analize, intervjue, ljudske priče, eseje i reportaže.

Za novi Newsweek još govore i pišu: Ričard Gir, Mihael Martens, Daliborka Nikolić, Dušan Cicvara...

Autor:Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track