Najnovije vesti

MAJKA JOJ JE BOLESNA, NEMA NI ZA LEK, ALI MORA DA IDE NA POSAO DA GA NE IZGUBI! Status Srpkinje opisuje u kakvoj kloaki od zemlje živimo! (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook, ap

MAJKA JOJ JE BOLESNA, NEMA NI ZA LEK, ALI MORA DA IDE NA POSAO DA GA NE IZGUBI! Status Srpkinje opisuje u kakvoj kloaki od zemlje živimo! (FOTO)

Društvo

Radnici su sve više u strahu da će im poslodavci dati otkaz bez mnogo razmišljanja, pa čak iako se povredite u toku radnog vremena

Sve je češća praksa da poslodavci radnicima daju otkaze bez mnogo razmišljanja i pravih razloga. Dosta je slučajeva kad se zaposleni povrede na poslu, pa iz straha od "šut karte" nastavljaju da rade uprkos povredama.

Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen je post koji će razbesneti mnoge. Jedna devojka napisala je status u kojem ogorčeno navodi da je država u kojoj živimo nikakva, jer, kako kaže, njena majka koja se povredila u toku radnog vremena, ne želi da uzme bolovanje iz straha da će je otpustiti.

Njne post prenosimo vam u celosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

e zdravo ljudi!

ovako moja majka ide na svoj izrabljivački posao u tom nekom ***** u kome se svi redovno brecamo na radnice koje su "nekako uvek spore i nesposobne", "obično glupe i nisu za bolje." ona se juče posekla na mašinu za sečenje mesa, zatim otišla na VMA gde su joj dali izveštaj u kome je prepisana terapija CEFALEKSIN 500mg, MIROVANJE i PREDLOŽENO BOLOVANJE DO ZAVRŠETKA HIRUŠKOG LEČENJA. ja sam pitala svoju majku zašto ne uzme bolovanje i ostane kod kuće jer evidentno nije baš sposobna za rad, a onda mi je objasnila da od ukupnih 25.000 dinara (i slovima, DVADESET I PET HILJADA DINARA), koliko iznosi njena mesečna plata - ona automatski gubi novac koji je određen za prevoz i topli obrok, a takođe kaže, tako je i jedan skoro otišao na bolovanje zbog slične stvari pa su mu iznenada dali otkaz. Cefaleksin nije kupila jer u apoteci čak i sa receptom košta 600 dinara (i slovima ŠESTO DINARA).

eto. ova država je gomila go*ana.

foto: Printskrin/Facebook

Dakle, žena koja radi za 25.000 dinara, plaši se da ne dođe na posao iako je povređena, jer u tom slučaju postoji velika šansa da će izgubiti svoje radno mesto.

U kakvoj mi to državi živimo? Ne smete sebi da dozovlite da izostanete, jer vam se u tom slučaju "smeši" otkaz.

Srbija!

(Espreso.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...