POTPUNI FIJASKO: Propala izborna skupština Advokatske komore Srbije!
Foto: Beta

NIJE BILO KVORUMA

POTPUNI FIJASKO: Propala izborna skupština Advokatske komore Srbije!

Društvo -

Izborna skupština advokata iz cele Srbije, na kojoj je u subotu trebalo da budu izabrani novi predsednik i ostali organi komore, ponovo je otkazana zbog nedostatka kvoruma, saznaje Kurir.

Odbili poziv

Naime, advokati iz Beograda odbili su da se odazovu pozivu u organizaciji bivšeg predsednika AKS Dragoljuba Đorđevića i bivšeg sekretara Advokatske komore Srbije Jugoslava Tintora, za koje su i aktuelni predsednik AKB Vladimir Gajić i mnoge njegove kolege već upozoravali da punih sedam godina pokušavaju da silom oforme paralelne izborne organe.

Podsetimo, 4. juna ove godine u svečanoj sali opštine Stari grad održana je konstitutivna skupština Advokatske komore Srbije, sastavljena od novoizabranih delegata iz regionalnih komora. Pored ostalih delegata, ova skupština potvrdila je i mandate delegatima Advokatske komore Beograd koji su izabrani na skupštini te komore 13. maja, a čiji legitimitet i legalitet staro rukovodstvo AKB osporava.

Otkazana sednica

Na istom skupu za 1. jul je zakazana i izborna skupština AKS, koja je, međutim, otkazana, čime su ponovo potvrđene brojne nesuglasice koje već duže vreme potresaju ova dva tela.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track