STIGLA POMOĆ ZA ATIFU LJAJIĆ I NJENU BEBU: Humanitarac iz Novog Pazara poklonio im krevetac, kolica, novac...
Foto: Privatna Arhiva

HIDO MURATOVIĆ

STIGLA POMOĆ ZA ATIFU LJAJIĆ I NJENU BEBU: Humanitarac iz Novog Pazara poklonio im krevetac, kolica, novac...

Društvo -

"Čim sam čuo da je ova hrabra žena i majka - koja se posle četvrte vantelesne oplodnje porodila u 60. godini - u finansijskim i drugim problemima, poželeo sam da joj što pre odnesem prvu pomoć", kaže Hido Muratović poznati novopazarski humanitarac i nekadašnji dobitnik zlatne plakete "Novosti" za humanost, koji je juče posetio porodilju Atifu Ljajić (59) i njenu tek rođenu ćerku Alinu.

"Ovo je moja prva poseta, ali pratiću njenu situaciju i učiniću sve da joj se značajnije pomogne" - dodao je on.

Muratović im je uručio dečja kolica, krevetac, pelene, sredstva za higijenu, namirnice..., kao i 100 evra.

"Pozivam čelnike grada, Centar za socijalni rad, nevladine organizacije i pojedince da pomognemo ovoj hrabroj ženi i njenoj bebi" kaže Muratović.

"Potrebno je da što pre rešimo gde će Atifa i Alina provesti zimu, jer soba u kojoj su sada podstanari prokišnjava. Moramo i da joj pomognemo da otplati preostale rate kredita koji je podigla da bi postala majka".

Atifa je zahvalila Hidu, rekavši da prati njegov rad i da zna da je veliki dobrotvor.

"Svaka pomoć nam je dobrodošla, hvala svima koji me zovu i daju mi podršku", kaže Atifa.

Mada je bilo najava da će Atifin suprug otići iz Novog Pazara i vratiti se u Tursku, Šerif Nokić (68) je i juče bio sa svojom ženom i ćerkom Alinom. On, međutim, još ne zna šta će se ubuduće dešavati.

"Alinu definitivno ne mogu upisati kao svoje dete, jer trpim velike pritiske od dece i unučadi u Turskoj, ali i iz nekih drugih razloga", ističe Nokić.

RASIMOVA SESTRA POSTALA MAJKA U 60. GODINI Atifa Ljajić: U početku me čak ni muž nije podržavao, ali ja sam ostvarila životnu želju!

"Nije mi lako, neki me i osuđuju, ali ja sam Atifi pomogao koliko sam mogao i bio sam uz nju kada joj je bilo najteže. Dok sam u Novom Pazaru, pomoći ću im koliko god budem mogao. Meni nikakva pomoć nije potrebna, ali njima jeste".

ŽIRO RAČUN

Svi koji žele da pomognu Atifi Ljajić (Nokić), mogu to da učine preko računa 200-797-36988-79 koji je otvoren u filijali Banke Poštanska štedionica u Novom Pazaru.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad mama zapeva, beba ne trepće! Ovaj video garantovano popravlja raspoloženje!

(Kurir.rs/Novosti, M. Nićiforović, Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track