ZORAN MIHAJLOVIĆ O NELEGALNOJ BLOKADI AMG: Apsolutizam na sceni, pravna država ne funkcioniše
Foto: Beta

anarhija

ZORAN MIHAJLOVIĆ O NELEGALNOJ BLOKADI AMG: Apsolutizam na sceni, pravna država ne funkcioniše

Društvo -

BEOGRAD - Povodom nezakonite blokade računa kompanije AMG, Zoran Mihajlović, potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije kaže da je u Srbiji zavladao apsolutizam.

- Sigurno je da u Srbiji pravna država ne funkcioniše duže vreme, pa su dozvoljene i ovakve stvari, da se blokiraju računi, da se skida novac, kako bi se razne medijske kuće destabilizovale i naterale da razmišljaju i rade u pravcu u kojem bi vlast htela.

To nije normalno za pravnu državu, kakvoj mi težimo. Takve stvari su nedopustive. Neko više mora da kaže dosta takvim stvarima. Ali, nažalost, ovde te kadija tuži i kadija ti sudi, prepušteni smo anarhiji i apsolutizmu koji je na sceni. Neke stvari treba prepustiti tužilaštvu, ali sada nije nezavisno da bi moglo da radi prave stvari. Kada postoji neka sudska odluka, onda možemo o tome da govorimo, ali bez ikakvog povoda i najave blokirati račune ne predstavlja sprovođenje zakona, već anarhiju, rekao je Mihajlović za Kurir.

Režim Aleksandra Vučića je juče nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs, Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track