DANICA GRUJIČIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Medijima mora da se omogući slobodno delovanje bez pritiska!
Foto: Kurir TV

NAČELNICA CENTRA ZA NEUROONKOLOGIJU KCS

DANICA GRUJIČIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Medijima mora da se omogući slobodno delovanje bez pritiska!

Društvo -

Načenica Centra za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, kaže da medijima mora da se omogući delovanje bez pritiska.

"Smatram da treba primeniti zakon jednak za sve. Ne sme biti povlašćenih u državi, ali ni žigosanih. Kad je reč o zakonu ili porezu, njime treba da se bave organi po slovu zakona i jednako prema svima bez obzira na to da li su bliski vlasti ili opoziciji. Smatram bespotrebnim i neumesnim da se to rešava medijskim obračunima. Što se medija tiče, smatram da danas imaju vrlo važnu ulogu u društvu i ne smeju trpeti nikakve posledice i pritiske, ali da, sa druge strane, moraju imati odgovornost za sve napisano jer oni kao javno dobro pripadaju celom društvu. Medijima se mora omogućiti slobodno delovanje bez bilo kakvih pritisaka, a oni moraju težiti slobodnom i objektivnom izveštavanju", rekla je Danica Grujičić.

Režim Aleksandra Vučića je u petak nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs, Foto: Kurir TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić sa 600.000 evra hteo da ućutka Velimira Ilića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track